Domov Lifestyle BRABUS odviedol ďalšiu skvelú prácu. Privítajte monštrum GLS 800!

BRABUS odviedol ďalšiu skvelú prácu. Privítajte monštrum GLS 800!

Pozeráme sa na súčasne najluxusnejšie SUV značky Mercedes-Benz. Nemecká firma Brabus sa ale rozhodla ho upraviť tak, aby vzniklo toto brutálne SUV. Prečo brutálne ?! Povedzme si o ňom viac!

Základom sa stal najvýkonnejší model Mercedes-AMG GLS 63. GLS sa prezentuje skôr ako elegantné a luxusné vozidlo, čo sa po úprave od Brabusu zmenilo na športové SUV. Ako si môžeme všimnúť na aute sa nachádzajú karbónové prvky, ktoré znižujú hmotnosť a zaisťujú optimálnu aerodynamiku. Maska chladiča vyzerá tiež inak vďaka špeciálnym nasávacím otvorom na bokoch a dvom červeným pásikom. Do očí bijúce veľké Brabus disky s priemerom až 24 palcov sú obuté do pneumatík určených na športovú jazdu. Podľa cenníku môže jedna taká pneumatika stáť 400 a viac eur. Auto dostalo aj zníženie o 25 milimetrov po úprave vzduchového podvozku.

Predný spojler nie len, že dodáva jedinečnú tvár modelu GLS ale dokonca pri vysokých rýchlostiach redukuje zdvih prednej nápravy, čo vedie k zlepšeniu jazdnej stability. V zadnej časti difúzora sa dokonale zvýrazňujú štyri uhlíkové koncovky výfuku. Výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele s aktívne ovládanými ventilmi produkuje krásny zvuk osemvalca a umožňuje vodičovi stlačením tlačidla prepínať medzi V8 v režime „Sport“ a jemným šepotom v režime „Coming Home“. Užitočné to môže byť, ak prichádzate v neskorých hodinách domov a nechcete zobudiť vašich susedov burácajúcim zvukom V8. 

Interiér disponuje mnohými detailmi Brabus. Napríklad pri vstupe do interiéru nás privítajú Brabus koberčeky, Brabus pedále a po posadení sa do krásnych sedačiek, pohľad na volant, ktorý tiež dostal pár Brabus detailov. Taktiež hlavne nové čalúnenie prešívané diamantovým vzorom a kožou, alebo alcantarou. Dekoračné prvky sú z karbónu.

Najdôležitejšia vec z celej úpravy sa však nachádza pod kapotou. 4.0-litrový motor V8 zo základnej verzie AMG GLS 63 prešiel úpravou, ktorá nesie označenie PowerXtra B40S-800. Táto úprava posúva výkon až na 588 kW (800 koní) a krútiaci moment na masívnych 1000 Nm. Tým pádom dokáže GLS 800 akcelerovať na stovku za 3,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 280 km/h, čo je skutočne slušné keďže sa jedná o 7 miestne SUV. Na základe týchto parametrov je možné prekonať rekord Kodiaqu RS na Nürburgringu v segmente sedemmiestnych SUV. Na záver teda môžeme len dodať, že firma Brabus opäť nesklamala a vytvorila krásne a rýchle SUV.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKráľ superšportov v novom šate. Bugatti Chiron Super Sport.
Nasledujúci článokLexus predstavil svoj prvý plug-in hybrid. Nová generácia Lexusu NX.