Domov Lifestyle Aké skvosty sa nachádzajú v garáži ruského prezidenta Putina?

Aké skvosty sa nachádzajú v garáži ruského prezidenta Putina?

Aké skvosty sa nachádzajú v garáži ruského prezidenta Putina?

V Rusku tento týždeň ostaneme, no v tomto článku sa pozrieme do garáže ruského prezidenta Vladimira Putina.

V nadväznosti na minulý článok o neúspešnom pokuse ruskej Lady prísť s luxusnou verziou Vesty, ktorá mala byť určená pre vyššiu vrstvu tamojšieho obyvateľstva, sa dnes znova pozrieme do Ruska. No tentokrát si posvietime rovno na autá ruského prezidenta Vladimira Putina.

Rekordný majetok?

O majetku ruského prezidenta kolujú fámy už dlhé roky, no bolo to len nedávno, čo opozičný politik Alexej Navalnyj zverejnil video ukazujúc obrovskú vilu s ešte väčším pozemkom na periférii Ruska pri Čiernom mori, kde sa len tak hocikto nedostane. Špekuluje sa o celkovom majetku na úrovni asi 200 miliárd dolárov (áno, miliárd), pričom len palác na Čiernom mori samostatný má mať hodnotu 1,3 miliardy dolárov.

Samozrejme, oficiálne túto sumu nikdy nikto z okolia ruského prezidenta nepotvrdí, pretože by ho tak priamo usvedčil z korupcie. Na druhej strane, nedávno vydal Kremeľ tlačovú správu, v ktorej okrem majetku ruského prezidenta spomína aj jeho „zbierku“ áut.

Podľa oficiálnej tlačovej správy má Putin vo vlastníctve byt s rozlohou 77 metrov štvorcových spolu s 18-metrovou garážou v meste Petrohrad. Okrem toho má mať celkovo tri vozidlá. Dve klasické limuzíny GAZ-M21 Volga a Ladu Nivu v špeciálnej maskáčovej úprave. K tej patrí rovnako upravený klasický príves Skif. To je však podľa oficiálnej tlačovej správy všetko, čo oficiálne patrí Putinovi.

Ako to teda je?

Okrem toho ale ruský prezident na presuny po cestnej komunikácii využíva prezidentský Aurus Senat. Predtým vystriedal obrnený Mercedes S600 Pullman či domáci ZiL. Aktuálna Putinova prezidentská limuzína má na dĺžku 6,6 metra, je široká rovné dva metre a vysoká bez pár milimetrov 1,7 metra.

Samozrejme, Putinov špeciál je vybavený všetkými možnými druhmi bezpečnostných opatrení. Súčasťou sú úpravy, ktoré ruského prezidenta ochránia pred guľkami, ale aj explóziami, v dôsledku čoho limuzína údajne váži 6,5 tony. Samozrejmosťou sú aj špeciálne pneumatiky, ktoré umožňujú jazdu aj pri rapídnom poklese tlaku vzduchu.

Podľa dostupných informácií poháňa Aurus Senat 4,4-litrový vidlicový osemvalec od Porsche, ktorý je ale dopovaný elektromotorom. Celkový systém by tak mal produkovať výkon na úrovni 600 koní a krútiaci moment 880 Nm (niektoré zdroje hovoria o rovnej tisícke Nm). Tieto hodnoty na všetky štyri kolesá prenáša deväťstupňová automatická prevodovka.

Limuzína vznikla v rámci projektu s názvom Kortež (čo v preklade znamená prehliadka, respektíve slávnostný sprievod) v hodnote 12,4 miliardy rubľov (približne 160 miliónov eur), ktorý financoval samotný Kremeľ.

No podľa špekulácií sa v Putinovom majetku nachádza napríklad aj 43 lietadiel a sem-tam sa objavia informácie o vzácnych Rolls-Royce či Maybachoch. To sú ale, samozrejme, len špekulácie a pravdu sa zrejme bežný občan nikdy nedozvie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLabutia pieseň pre spaľovacie motory Audi bude už čoskoro realitou !
Nasledujúci článokSlovensko má najvyššie emisie v EÚ z nových vozidiel