Domov Lifestyle Porsche 911 Turbo dostáva extra porciu výkonu od TechArt-u

Porsche 911 Turbo dostáva extra porciu výkonu od TechArt-u

Porsche 911 Turbo 992 je aktuálne azda jedným z najtechnologickejších vozidiel súčasnosti. Čo sa však stane, keď si ho pod ruky zoberie úpravca TechArt?

Pokiaľ sa na svete nájde niekto, kto z výkonného auta dokáže vytlačiť ešte viac, všetko je na poriadku. Dôkazom toho je Alpina, Brabus, Liberty Walk, či Mansory. Netreba však zabúdať na renomovaného nemeckého úpravcu TechArt. Tí aktuálne predstavili svoj najnovší počin GT Street R. Nejedná sa však o prvotný počin. Špecialista na Porsche sa znova predviedol. Prerobená 911-tka Turbo 992 má okrem novej techniky aj nový bodykit. Ako inak, vzhľad je subjektívna vec, niekomu sa to páči inému nie. Nám sa však táto podoba rozhodne pozdáva!

Bodykit je stvorený z uhlíkových vlákien, no nie sú však iba na okrasu, ale fungujú na to, na čo boli stvorené. Starajú sa o prítlak a prúdenie vzduchu. Celok je doplnený kovanými kolesami Formula VI Race. Vpredu sa nachádzajú 20“ kolesá, vzadu 21“. Rozmery gúm sú 265/35 vpredu a 325/30 vzadu. Na výber budete mať medzi gumami Pilot Sport Cup 2 a Pilot Sport 4S.

Podvozok upravenej novinky môže ísť nižšie o 25 milimetrov, kde treba objednať iba kratšie pružiny a tvrdšie tlmiče, či nastaviteľnú sadu. Chystá sa aj balíček Clubsport so športovými sedadlami a nastaviteľným odpružením na niekoľkých úrovniach s ochranným rámom. Túto „ochrannú sadu“ využijú majitelia hlavne pri track days.

Rozdiel oproti „klasickej“ 911 je poznateľný ihneď. Prednej časti dominuje predné „lipko“, po stranách klapky, nová kapota, kryty na prívod vzduchu a doplnky pripomínajúce GT3. Predné aj zadné lemy sú vytiahnuté, no dominantou aj tak ostáva masívne zadné krídlo a prepracovaný zadný nárazník s difúzorom.

Pod kapotou sa nachádza dobre známy 3,8-litrový šesťvalec a po úprave disponuje výkonom 588 kW / 800 koní s maximálnym krútiacim momentom 950 Nm. Výkon oproti sériovej verzii narástol o 110 kW / 150 koní a o 150 krútiaceho momentu naviac. Tu sa samozrejme bavíme o vrcholovej verzii. Pokiaľ však nechcete maximálny výkon, nemecký úpravca vám vie dodať aj verziu s výkonom 522 kW / 710 koní a s krútiacim momentom 900 Nm. Takáto prerábka jedného z najhorúcejších noviniek tohto roku vás vyjde na 73.000 eur, samozrejme, do ceny nerátame obstarávaciu cenu vozidla. Pokiaľ teda ste rozhodnutí, že chcete takto upraviť svoje Porsche, tak sa poponáhľajte. TechArt chce postaviť iba 87 kusov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtechart.de
Predchádzajúci článokFanúšikovia rozhodli ! Takto vyzerá unikátna Puma ST !
Nasledujúci článokHyundai Staria bol videný na cestách! Na extravagantnosti sa neubralo.