Domov Lifestyle Amerika znova neprekvapila. Muž vliezol s autom do rieky, myslel si, že...

Amerika znova neprekvapila. Muž vliezol s autom do rieky, myslel si, že to pomôže

Chladiaca kvapalina sa zväčša dolieva pri servisných prehliadkach. Je to samozrejme úplne iná vec ako voda do ostrekovačov. Jeden Američan to to však zobral po svojom.

Pokiaľ nie ste moc zručný, prípadne nechcete zasahovať do vecí, do ktorých sa až tak moc nerozumiete, pochopiteľne všetko necháte na servisného technika. Kvapalinu do chladiaceho systému však viete zohnať aj v obchode, iba stačí vedieť o ktorú sa jedná. Najlepšie potom chladiacu kvapalinu trošku zriediť s destilovanou vodou a potom už iba stačí túto „pochutinu“ doliať do otvoru na to pripraveného.

Nemenovaný americký pán z mesta Yakima v štáte Washigton sa však rozhodol pre menší upgrade svojho vozidla. Namiesto kúpenia a namiešania správneho pomeru chladiacej kvapaliny a destilovanej vody sa rozhodol vojsť so svojim vozidlom do rieky!

Aj pre toto je stále Amerika krajinou neobmedzených možností. Je to doslova neuveriteľné. Aj takto to reprodukuje web Kima TV. Podľa spravodajskej jednotky muž úmyselne vošiel do rieky, aby naplnil svoj chladič vodou. Predtým totiž vymenil termostat a tak aby sa neprehrieval mu chcel dopriať ochladenie, resp. ochladzovanie počas celej doby „existencie“.

Pokiaľ do chladiaceho ústrojenstva chcete doliať vodu, dbajte naozaj na to, aby bola destilovaná! Taktiež zvoľte správnu nemrznúcu zmes , aby steny v motorovom priestore nezhrdzaveli a už dupľom nepoužívajte vodu z rieky! V teoretickej hladine by to fungovať mohlo, no nikdy neviete, čo sa v danej vode nachádza a aké účinky by to mohlo mať.

S týmto riskom idú do toho aj chlapi, ktorí sa venujú off-roadovému jazdeniu s vozidlami vybavenými šnorchlami. Samozrejme sa bavíme v teoretickej hladine. Chevrolet Suburban však na toto určite nebol vybavený, ako sa aj sám majiteľ presvedčil na vlastnej koži. Vozidlo sa muselo z rieky vytiahnuť, už nenaštartovalo. Či sa zničil motor, alebo na sklone rampy už vozidlo nevedelo vyjsť je jedno. V žiadnom prípade podobné kaskadérske kúsky nestvárajte a aj keby sa vám podarilo niečo podobné, motoru určite neprospejete.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkimatv.com
Predchádzajúci článokFord Fiesta a veľa maskovania. Veľa kriku pre nič alebo aj nie?
Nasledujúci článokTEST Táto Audi elektrická kolobežka prejde viac ako plug-in hybridné auto