Domov Lifestyle Francúzski policajti budú čoskoro jazdiť na nových Alpine A110 Pure

Francúzski policajti budú čoskoro jazdiť na nových Alpine A110 Pure

Byť policajným príslušníkom sa niekedy oplatí. Vozový park v Arabských Emirátoch hovorí o svojom, no najnovšie sa prihlásili aj Francúzi o slovo.

Vyššie spomenutý vozový park policajného zboru v Dubaji sa môže pochváliť takými kúskami ako je napríklad Bugatti Veyron, či Nissan GT-R. Lamborghini Huracan slúži aj vo svojom rodnom kraji – v Taliansku ako pohotovostné auto. Nedávno aj naši českí bratia oznámili nákup nových policajných áut do svojho vozového parku. Nakúpia dokopy 40 kusov BMW 540 ixDrive Touring v policajných farbách a ďalších 30 v civilnom prevedení.

Najnovším prírastkom do segmentu zaujímavých policajných vozidiel pribudol Alpine A110. Už pred pár mesiacmi sa hovorilo o objednávke tohto vozidla, no aktuálne sa však nehovorí iba o jednom aute. Francúzski policajti by mali dostať totiž až 26 nových športových francúzskych vozidiel s motorom uprostred. Ak máte radi rýchlu jazdu po francúzskych vínnych cestách, majte sa na pozore.

Tlačová správa z francúzskeho ministerstva vnútra hovorí jasne: „Výberové konanie začalo v júni 2021 a ministerstvo vnútra získalo pomerne rýchlo mové autá pre štátnych policajtov. Kontrakt získal Renault so svojim modelom Alpine A110 Pure. Víťaz súťaže bol verejne vyhlásený 11.októbra.“

26 kusov Alpine A110 majú využívať štátni „žandári“. Žandári tvoria súčasť francúzskeho policajného zboru. Zodpovedajú za poriadok v malých mestách a vo vidieckych oblastiach s menej ako 20.000 obyvateľmi. Národná polícia zodpovedá za Paríž a ďalšie mestské oblasti. Uverejnené fotografie ukazujú to, ako by Alpine A110 mohlo vyzerať v službách francúzskej polície.

Alpine A110 Pure podľa slov ministerstva vnútra budú slúžiť prevažne na zásahy na diaľnici, kde sa pramávajú vozidlá vyššou rýchlosťou. Taktiež budú slúžiť ako lapač cestných pirátov prípadne aj pre justičnú políciu, pokiaľ sa potvrdí podozrenie na obchodovanie s drogami.

Alpine A110 je naozaj ľahkým vozidlom. Pod kapotou sa nachádza 1,8-litrový motor s výkonom 185 kW / 249 koní a maximálnym krútiacim momentom 320 Nm. Kus jedného vozidla bude stáť francúzsku vládu 58.400 €. Že by teda konečne Francúzi konečne našli bič na legendárny taxík z filmu Taxi, Taxi? Nechajme sa prekvapiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.6 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokBudúcnosť Mini plná odvahy. Prichádza s modelom auta, ktoré by ste nečakali
Nasledujúci článokÚplne prvý elektrický model od Toyoty. Ponúka solárne panely a vysoký dojazd, stačí to?