Domov Lifestyle Toyota Supra GR s motorom V10? Doslova volanie divočiny

Toyota Supra GR s motorom V10? Doslova volanie divočiny

Toyota Supra je autom, ktoré pre niekoho malo ostať v podobe MK4, pre iného ide o veľmi zábavné auto aj s motorom od BMW.

Ryan Tuerck je profesionálnym driftérom, ktorý je známy svojimi extravagantnými úpravami vozidiel. Aktuálne sa pochválil novým závodným špeciálom Formula Supra. Pri pohľade na úpravu Toyota Supra môžeme povedať, že presne takto má Supra vyzerať! Z Tuerckovho portfólia stojí za zmienku špeciál od rovnakej automobilky, Toyota GT86, kde sa pod kapotou usídlil 4,5-litorvý osemvalec z Ferrari Italia. Novinka má však namierené priamo k výšinám.

Pár čísel

Nový závodný špeciál, ktorým sa Tuerck pochválil vychádza z upravenej Toyoty GR Supra najnovšej generácie. Preplňovaný radový šesťvalec od BMW bol aktuálne nahradený atmosférickým 4,0-litrovým V10 motorom s označením 4GV. Tento motor dodala spoločnosť Judd. Tento motor bol využívaný v deväťdesiatych rokoch minulého storočia a na prelome tisícročí v pretekárskych sériách Sports Racing World Cup. Spoločnosť Judd na základoch tohto motoru stavala aj pohonné jednotky pre kráľovnú motoršportu – Formulu 1.

Športovo ladený desaťvalec má hmotnosť iba 145 kilogramov a maximum otáčok je 11.000 / min. Maximálny výkon je na hodnote 730 koní a zvuk.. ten stojí naozaj za to. Azda najväčšou nevýhodou tohto motora je jeho životnosť. Zvládne maximálne 3.200 kilometrov, potom sa musí prestaviť.

Motor Judd V10 je spojený so sekvenčnou prevodovkou Holliger. Všetky pôvodné panely karosérie však museli byť nahradené takými, ktoré zvládnu ráznu porciu výkonu s takýmto veľkým motorom. Všetky komponenty sú vyrobené z karbónu a auto dostalo nový podvozok. Navyše bolo aj bolo rozšírené.

Luxus v interiéri nehľadajte. Jedná sa o závodný špeciál. Gro celého auta je tvorené jednoduchou palubnou doskou, špeciálnou závodnou sedačkou. Aby auto spĺňalo štandardy, nesmie chýbať mohutná klietka. Toyotu Supru GR s V10 pod kapotou aktuálne čakajú prvé testovacie jazdy na okruhu. Vďaka videu nižšie však môžeme tvrdiť, že toto upravené auto bude doslova monštrom a jeho zvuk je priam do neba volajúci.

Formula Supra DYNO!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdrivetribe.com
Predchádzajúci článokGrécky ostrov nasadí do služby ku záchranným zložkám flotilu elektromobilov
Nasledujúci článokOjazdených áut na trhu v októbri pribudlo, ponuku rozširujú najmä rastúce dovozy