Domov Lifestyle Brabus si vzal do parády Maybach-Mercedes GLS. Ponúka výkon až 800 koní

Brabus si vzal do parády Maybach-Mercedes GLS. Ponúka výkon až 800 koní

Mercedes predstavila luxusný model Maybach GLS ešte v roku 2019. Známy nemecký úpravca Brabus, si aktuálne pripravil šialenú úpravu tohto hyper-luxusného SUV.

Každý, kto sa vyzná vie, že Brabus je zárukou kvality. Popredajná spoločnosť vytvorila ďalšie špeciálne vozidlo s názvom Brabus 800, ktoré mení Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic na super-výkonné SUV.

 

Všade samý karbón

Model GLS dostáva dôkladnú vizuálnu premenu s novou, aerodynamicky navrhnutou karosériou z uhlíkových vlákien. Táto karoséria zlepšuje jeho vzhľad a aj výkon. Je tu nový predný splitter a predná lišta nasávania vzduchu, ktorá dáva SUV novú tvár. Rovnako tak aj znižuje postoj prednej časti pri vysokých rýchlostiach. Brabus tiež vymenil lesklý chróm za odtieň s názvom “Shadow Grey”, ktorý ladí s čiernou povrchovou úpravou exteriéru. Vzadu Brabus vylepšil spodný bočný kryt o nový stredový difúzor a výrezy pre koncovky športového výfukového systému Brabus.

Spoločnosť okrem dizajnových prvkov tiež vylepšuje hnacie ústrojenstvo. Zvýšili sériových 557 konských síl (410 kW) a krútiaci moment 730 Nm na neskutočných 800 k (588 kW) a 950 Nm krútiaceho momentu. To je výrazný nárast, ktorý dokáže katapultovať GLS na 100 kilometrov za hodinu len za 4,5 sekundy. Takýto údaj je už pomerne slušný na takto veľké SUV. Nie je to rýchle super-auto, ale stále pôsobivé pre tento mohutný stroj. Dvojica turbodúchadiel Brabus Mercedes-u GLS pomáha zvyšovať výkon 4,0-litrového motora V8. Brabus elektronicky obmedzuje maximálnu rýchlosť na 300 km/h.

Individualizácia nevyhnutná

Úpravca rovnako tak vymenil štandardné disky  za vlastné, špeciálne 24-palcové zliatinové disky Monoblock M Platinum Edition. Sedia pod lemami blatníkov tvorených z uhlíkových vlákien a vypĺňajú podbehy kolies vďaka prekalibrovanému systému vzduchového odpruženia Airmatic. Úpravca znížil toto SUV približne o 25 milimetrov.

K dispozícii je tiež nekonečný výber interiérových možností, ktoré môže úpravca prispôsobiť podľa želania zákazníka. Brabus preto v tomto prípade nadizajnoval interiér a jeho obloženie a spínače v šedej farbe Shadow Grey, rovnako ako v prípade exteriéru. V prípade Brabusu sa plne berie ohľad na požiadavky zákazníka a tak individualizácia je v podstate bez problémov. Tak čo, zvládli by ste takéto monštrum ?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor 1 UK
Predchádzajúci článokPancierovú predĺženú DS 7 Francúzskeho prezidenta, poháňa smiešna 1,6-ka…
Nasledujúci článokKawasaki by konečne mala predstaviť svoj prvý elektrický motocykel. Kedy keď nie teraz?!