Domov MOTO Kawasaki by konečne mala predstaviť svoj prvý elektrický motocykel. Kedy keď nie...

Kawasaki by konečne mala predstaviť svoj prvý elektrický motocykel. Kedy keď nie teraz?!

Budúci týždeň v Miláne začína motocyklová výstava EICMA. Najväčšie očakávania sú od spoločnosti Kawasaki, ktorá by mala predstaviť nie jeden ale rovno tri nové motocykle.

Zatiaľ sa predpokladá, že prvé dva motocykle budú patriť do športovej alebo adventure kategórie, tretí model je stále predmetom špekulácií. Práve ten posledný by mohol byť zároveň prvým čisto elektrickým motocyklom spoločnosti. Nie len tak, pre nič za nič sú očakávania od Kawasaki veľké.

Japonský výrobca motocyklov totižto oznámil, že v roku 2035 bude na vyspelých trhoch predávať už len elektrocykle. Dotknúť by sa to malo najmä USA, Kanady, Európy, Austrálie a Japonska. Nie je však vylúčené, že by svoje plány prehodnotili. Ide tak o veľký záväzok spoločnosti, ktorá doteraz nepredstavila jediný elektrický motocykel v sériovej podobe. Tak kedy keď nie teraz?!

Nie je to prvýkrát čo Kawasaki na moto-show prezentuje svoje elektrické ambície.  Len pred dvomi rokmi, na poslednej výstave EICMA (pred pandémiou), spoločnosť odhalila svoje plány v oblasti elektrických motocyklov. V rámci vývojového projektu EV bol predstavený aj prototyp, o ktorom sa samozrejme viac nevedelo ako vedelo.

Koncept ale pripomínal sériový typ Ninja.  Parametre konceptu boli veľmi strohé a v podstate smiešne. Motor mal mať trvalý výkon 10kW teda iba 14koní a maximálny výkon sa mal hýbať na úrovni 20kW teda nejakých 27 koní. To je všetko, odvtedy prešli dva roky a žiadne nové alebo zásadné informácie o vývoji na verejnosť neprenikli. Napriek tomu značka chce do roku 2025 uviesť na trh hneď 10 elektrocyklov. Koniec koncov ambície spoločnosti sú naozaj odvážne. Nuž musíme sa nechať prekvapiť čo, prinesie budúci týždeň.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJelectrec.co
Predchádzajúci článokBrabus si vzal do parády Maybach-Mercedes GLS. Ponúka výkon až 800 koní
Nasledujúci článokNová Mazda CX-50 ako nástupca CX-5? Kedy ju uvidíme v Európe?