Domov Lifestyle Brabus G900 Rocket Edition: na 100 km/h pod 4 sekundy? Nie je...

Brabus G900 Rocket Edition: na 100 km/h pod 4 sekundy? Nie je problém.

Mercedes-Benz triedy G je ikonou už niekoľko desaťročí. Čo sa však stane s takýmto vozidlom, keď si ho do parády zoberie renomovaný úpravca Brabus?

Séria vozidiel s označením Rocket od nemeckého úpravcu Brabus pozná azda každý z nás. Rocket je označenie vozidla, ktoré má pod kapotou doslova absurdný výkon a z parametrov sa zježia chlpy nejedného automobilového nadšenca. Na toto vozidlo sa čakalo hodnú chvíľu. Úpravca si počas aktuálneho roka zobral pod svoje krídla všetky pýchy Stuttgartskej automobilky od A45 S cez triedy ES až po GLS. Aktuálne prichádza s triedou G. Brabus 900 Rocket Edition je auto, ktoré pohltí všetko okolo seba.

Bodykit novinky neostal nič dlžný svojej povesti. Karbónové doplnky sú takmer všade. Najzaujímavejším doplnkom je zrejme výrazné pevné krídlo a bočné koncovky výfuku s karbónovým obložením. Tie sú po novom zvýraznené červeným LED osvetlením. V interiéri nájdeme nové kožené čalúnenie, množstvo červených doplnkov a taktiež karbónových doplnkov.

Mercedes-AMG G63 je pod taktovkou Brabusu označený ako limitovaná edícia. Stále sa jedná o „krabicové géčko“, no pod kapotou sa táto legenda vyrovná superšportom akými sú Lamborghini, či Ferrari. Pôvodne sa pod kapotou nachádza dvakrát prepĺňaná V8-čka o objeme 4,0-litra a s maximálnym výkonom 430 kW / 585 koní a krútiacim momentom 850 Nm. Toto však od Brabusu nečakajte pod kapotou.

Motor bol kompletne prevŕtaný, došlo tak k zvýšeniu objemu na 4,5-litra. Brabus vymenil aj dvojicu turbodúchadiel a výsledný výkon je priam fascinujúci. Z názvu auta môžete usúdiť, že ste sa nemýlili. Trieda G má po novom 662 kW / 900 koní a maximálny krútiaci moment 1.250 Nm. Motor je spriahnutý s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a poháňané sú obe nápravy. Aj vďaka týmto hodnotám dokáže Rocket 900 vystreliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 280 km/h. Pre porovnanie, štandardné G63 akceleruje v priebehu 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť je 240 km/h.

Cena takejto zábavky? Nakoľko sa jedná o limitovanú verziu a bude vyrobených iba 25 kusov Brabus 900 Rocket Edition, základná cenovka je 571.270 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbrabus.com
Predchádzajúci článokBMW L7 by Karl Lagerfeld sa ukáže v Bratislave.
Nasledujúci článok6 zaujímavých ojazdených zadnokoliek za zaujímavé ceny