Domov Lifestyle BMW L7 by Karl Lagerfeld sa ukáže v Bratislave.

BMW L7 by Karl Lagerfeld sa ukáže v Bratislave.

Jeden z najuznávanejších módnych návrhárov Karl Lagerfeld mimo odevných značiek zasiahol aj do automobilového priemyslu. Pri spolupráci s mníchovskou automobilkou nechal podľa svojho návrhu upraviť tri BMW radu 7. Jedna z nich sa teraz exkluzívne dostane do Bratislavy.

Karl Lagerfeld okrem dlhoročného postu hlavného návrhára značky Chanel spolupracoval aj s BMW, kedy sa podieľal na vzniku divízie BMW Individual. Veľa ľudí ho malo za blázna ale pre módny priemysel bol obrovským prínosom. Nás však zaujal jeho počin v tom automobilovom, konkrétne BMW L7 by Karl Lagerfeld.

BMW L7 by Karl Lagerfeld
e32.

Najskôr, v roku 1992 sa Karl Lagerfeld pustil do úpravy BMW radu 7 s modelovým označením e32. Jednalo sa o dvanásť valcový model s predĺženým rázvorom 750il. Zovňajšok tohto umeleckého diela tvorila dvojfarebná karoséria, kde vrchná časť bola v striebornej a spodná v čiernej. V interiéry nemohli chýbať všemožné vychytávky podľa Lagerfeldovho gusta. Vo vnútri ste tak našli napríklad fax, v priehradke pred spolujazdcom držiak na perá, minibar alebo špeciálny hudobný systém. Celý interiér bol čalúnený prémiovou kožou doplnenou unikátnym drevom. Tento model však v Bratislave neuvidíme.

BMW 750il by Karl Lagerfeld
e38.

Auto z Lagerfeldovej súkromnej garáže, ktoré ku nám zavíta je vizuálne omnoho nápadnejšie. Taktiež ide o BMW radu 7 tentokrát však s modelovým označením e38, teda novšiu generáciu ako predchádzajúci počin. Toto auto vzniklo pri spolupráci v roku 2000. Na prvý pohľad zaujme výrazná farebná kombinácia zlato-oranžovej a hnedej metalízy. Karl Lagerfeld nesiahol len tak po obyčajnej sedmičke. Do oka mu padla extra predĺžená verzia L7, ktorá bola vyrobená v obmedzenom počte len 899 kusov.

Táto špeciálna verzia od verzie L narástla ešte o 25 centimetrov, teda celková dĺžka bola 5,37 metra. Ako správny módny návrhár, aj túto sedmičku si patrične v interiéry prispôsobil. Tentokrát podľa trendu zvolil kombináciu čokoládovej kože a kontrastného, oranžového prešívania. Koži zase sekundovalo prémiové drevo. Karl Lagerfeld opäť nezabudol na špeciálnu výbavu. V aute nesmel chýbať zábavný sestém pre zadných pasažierov, vynikajúce audio, trezor na úschovu cenností alebo dokonca integrovaný držiak na papierové vreckovky.

BMW L7 by Karl Lagerfeld
Exktravagantný štýl.

Karl Lagerfeld bol preslávený svojim extravagantným štýlom. A celým životom ho sprevádzala istá dávka kontroverzie. Aj keď v roku 2019 navždy opustil tento svet, s jeho návrhmi a výrokmi sa stretávame dodnes. Pripomenúť si ho budete môcť v galérií súčasného umenia Danubiana v rámci podujatia THE PRIVATE COLLECTION by BMW. Toto výnimočné auto si môžete pozrieť od 22. Júna. Pokiaľ máte radi umenie, módu a zároveň automobilový priemysel, rozhodne by ste tam nemali chýbať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmwgroup.com
Predchádzajúci článokAko správne a bezpečne jazdiť v daždi ? Poďme sa spoločne pozrieť na pár tipov!
Nasledujúci článokBrabus G900 Rocket Edition: na 100 km/h pod 4 sekundy? Nie je problém.