Pokiaľ vám nepostačuje rodinný kombík, či sedan od dielne AMG, stále máte k dispozícií renomovaného úpravcu Brabus. Títo chlapci naozaj vedia, čo majú robiť.

Mercedes-AMG E63 S prešiel kompletnou rekonštrukciou od nemeckého úpravcu Brabus, ktorý dal svojmu najnovšiemu počinu meno Brabus 800. Pod kapotou drieme dobre známa, dvoma turbodúchadlami doplňovaná V8-čka s objemom 4,0-litra. Tento motor však nemá klasicky montované turbá, no dvojicu nových turbodúchadiel spolu s novou riadiacou jednotkou a novým výfukovým systémom.

Ak sa so susedmi nemáte v láske a nepomáhajú ani slová, ktorými by ste si svoje rozdiely vyhovorili, tak práve Brabus 800 je tým pravým riešením. Auto disponuje aktívnymi klapkami výfukov, takže viete svoj domov premeniť doslova na džungľu, no pokiaľ vozidlo prepnete do takzvaného tichého módu, budete počuť iba „šepot kvetín“. Aký výkon sa však nachádza pod kapotou?

Z prepĺňanej V8-čky sa pánom z Brabusu podarilo vydolovať slušnú porciu výkonu. Ako už aj názov hovorí, výkon novinky je 588 kW / 800 koní s maximálnym krútiacim momentom až 1.000 Nm. Ten je k dispozícií od 3.000 ot./min. Motor je samozrejme spriahnutý s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a poháňané sú obe nápravy. Brabus 800 dokáže z pokoja na 100 km/h vystreliť v priebehu 3,0 sekundy. Pri týchto hodnotách sa bavíme o sedanovej verzii. V prípade kombi verzie rátajte o desatinu naviac. To však stále nemení nič na tom, že obe autá majú hodnoty superšportov a mohli by aj zatieniť niektorých velikánov.

Rýchlosť pri oboch karosársky verziách bola elektronicky obmedzená na 300 km/h. Sme si istí, že pokiaľ by človek poprosil a zahral mačacie oči, tak určite by sa táto rýchlosť dala navýšiť aj na 330 km/h po odblokovaní. Ako tomu býva zvykom, exteriér z cela pohltil karbón. Ten sa nachádza z prevažnej väčšiny na zadnom difúzore. Aktuálne ponúkané modely sú obuté na 21“ kolesách, no k dispozícií budu pochopiteľne aj iné. Autá sú k dispozícií ako celok, prípadne si môžete objednať iba niektoré diely. Celé vozidlo Vás vyjde na cca 260.000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJevo.co.uk
Predchádzajúci článokŠportová divízia Renault Sport končí ! Čo bude ďalej ?!
Nasledujúci článokCupra prichádza s prekvapením pre majetných fanúšikov modelu Formentor