Domov News Firma Brabus si posvietila na Mercedes AMG A45 S. Koľko zaplatíte za...

Firma Brabus si posvietila na Mercedes AMG A45 S. Koľko zaplatíte za brutálny hot-hatch?

Brabus opäť odviedol perfektnú prácu a z malého Mercedesu AMG A45 S 4Matic+, vytvoril veľmi rýchly a brutálny hot-hatch. Koľko ale stojí?

Konkrétny model nesie označenie od Brabusu B45-450, čo znamená že sa jedná o silnejšiu a rýchlejšiu verziu. V exteriéri pribudlo pár menších zmien vďaka, ktorým zistíte, že sa nepozeráte na obyčajnú verziu AMG A45 S. Má zaručene agresívnejší vzhľad a naozaj mu to pristane. Brabus B45-450 dostal aj výškovo nastaviteľný podvozok, ktorý dokáže vozidlo znížiť o 30mm.
Obuté sú 20-palcové na mieru vyrobené hliníkové disky Monoblock s pneumatikami Continental. Okrem špeciálneho mapovania motora A45 S, je súčasťou úpravy aj pomocná riadiaca jednotka Brabus PowerXtra CPC a adaptér Brabus BoostXtra, ktorý sa postará o to aby, motor produkoval športový zvuk pri odfuku. Na aute sa nenachádzajú žiadne chrómové prvky, tým pádom matné tmavosivé lakovanie a čierne prvky dodávajú na športovosti. Firma Brabus k vozidlu dodáva aj trojročnú alebo 100.000-kilometrovú záruku.

Pod kapotou ukrýva Brabus B45-450 preplňovaný 2.0-litorvý štvorvalec s maximálnym výkonom 331 kW, 450 koní a točivým momentom až 550 Nm. Brabus dokáže rýchlosť z 0-100 km/h dosiahnuť iba za 3,7 sekúnd, čo je v prepočte o dve desatiny menej ako sériové auto. Maximálna rýchlosť zostáva ako pri sériovej verzii na 270 km/h, čo je dosť slušné. A samozrejme pohon všetkých štyroch kolies 4Matic+.

V interiéri toho Brabus veľa nezmenil, akurát sa pridali hliníkové pedále, velurové koberčeky s logom Brabus a zákazníci si môžu zvoliť čalúnenie podľa vlastného výberu. Na výber je viacero designov a farieb. Sedadlá ostali zachované z AMG verzie taktiež aj volant a ostatné doplnky. Ambientné podsvietenie je vybavené až 64 rôznymi farbami.

Na záver sa dostávame k cene, ktorá nie je vôbec nízka. V Nemecku Brabus požaduje za konkrétny model B45-450 až 81.131€. Za túto cenu si môžete dovoliť napríklad aj nové BMW M3 Sedan, ktorého cena je približne 85.000€. Alebo dokonca aj Porsche Cayman GTS 4.0. Štandardný Mercedes-AMG A45 vo verzii S 4Matic+ štartuje na cene 59.535€.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokAko a podľa čoho si vybrať kvalitné pneumatiky?
Nasledujúci článokJe rozhodnuté, Bratislava nakúpi najdlhšie trolejbusy na svete za 5O miliónov EUR!