Domov Lifestyle Iný za každú cenu. Range Rover ponúka až 1,6 milióna rôznych kombinácií...

Iný za každú cenu. Range Rover ponúka až 1,6 milióna rôznych kombinácií individuálnej úpravy

Potrpíte si na detaily? Chcete byť naozaj výnimočný? Divízia Special Vehicle Operations dostala na starosť spraviť Range Rover ešte prémiovejším.

Automobilku Range Rover zrejme netreba hlbšie predstavovať. Na trhu sú už nejaký ten piatok a azda žijúcou legendou je ich model Defender. Ako všetci, tak aj Range Rover si prešiel vývinom. Od vozidiel slúžiacich pre armádu až ku vychytenej značke všetkých futbalistov. Ide o spojenie aristokratickej krvi v dokonalosť na kolesách.

Nová divízia Range Roveru však svoju métu posiela ešte o čosi ďalej. Požiadavky niektorých zákazníkov sú z roka na rok obtiažnejšie, čo si veľmi dobre uvedomujú. Na rad tak prichádza individuálna úprava Range Roveru SV, ktorá ponúka širokú škálu práve takýchto prvkov a toho najluxusnejšieho prevedenia.

Iný za každú cenu

Automobilka deklaruje, že pri verzii SV sa jedná o cca 1,6 milióna rôznych kombinácií. Čiže svoju kombináciu si zrejme nájde každý. Azda najzaujímavejším prevedením bude zakomponovaná keramika vo vozidle. Nie len v interiéri, ale aj exteriéri. Nová divízia sa rozhodla zaradiť do vzorkovníka laky s keramickým poťahom. Automobilka odhaduje, že príprava takéhoto individuálneho vozidla bude v priemere trvať 10 týždňov.

 

Lakovanie je jednou z najdôležitejších zložiek kúpy nového vozidla. Už tak bohatá dostupnosť lakovania pri Range Roveri je doplnená o ďalších 14 odtieňov nazvaných SV Bespoke Premium Palette. Tu nájdete lesklé, saténové aj matné laky. Pokiaľ sa vám to máli, viete si farbu namiešať podľa vlastného gusta.

Všetky lakované povrchy je však možné upraviť diamantovým povlakom, či pieskovaním. Interiérový dekor môže byť ozdobený takzvanou intarziou. Ide o mozaikový vzor z rôznych farebných štruktúr. Najskôr sa diely laserovo vyrobia a neskôr ručne poskladajú.

Tieto široké možnosti individualizácie sú pekné a vyzerajú dobre aj na papieri. No ak zoberieme do úvahy, koľko takýchto variant existuje, tak človek sa v tom dokáže naozaj stratiť a na konci dňa ani nevie, čo si vlastne nakonfiguroval. Pre zachovanie identity automobilka zachováva dve predvoľby – SV Serenity, ktorá je primárne určená na luxus a variant SV Interpid, ktorý siaha po tmavo-športové odtiene.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJslashgear.com
Predchádzajúci článokDoba lietajúcich áut je tu. Slovenský AeroMobil má byť prvým lietajúcim autom na trhu dorazí už…
Nasledujúci článokTEST Dacia Spring – horšie to už byť nemohlo, toto nie je zlý sen ale krutá realita