Domov Lifestyle Toto je najmenší a najpomalší elektrický model od Hondy. Slúžiť bude najmä…

Toto je najmenší a najpomalší elektrický model od Hondy. Slúžiť bude najmä…

Automobilka Honda myslí aj na malé deti v nemocniciach. So svojim autíčkom chce, aby bol ich pobyt v nemocnici menej stresujúci a viac zábavný.

Nie je však prvou automobilkou, ktorá si pre detičky pripravila takéto milé esto. Napríkld aj taký Rolls-Royce. Automobilka vytvorila Shogo, plne elektrické autíčko, ktoré je navrhnuté tak, aby deťom dalo niečo pozitívne, na čo si budú pamätať. Už sa používa v Detskom zdravotníckom zariadení v Orange County v Kalifornii. Toto autíčko dáva deťom alternatívu miesto presunu na nudných a depresívnych invalidných vozíkoch k rôznym stretnutiam, vyšetreniam a testom.

Autíčko je navrhnuté tak, aby sa deti ľahko zmestili tým, že vynechali dvere a strechu. Na volante je centrálna poloha sedenia s funkciou stop-and-go pre ľahký prístup. Dosahuje rýchlosť až 5 míľ za hodinu, čo je v prepočte cca 8 km/h a vie spomaliť na 1,5 km za hodinu. Rýchlosť však ovláda opatrovateľ alebo zdravotná sestra. Elegantný dizajn je tiež funkčný, s tlačnou tyčou na zadnej strane, ktorá obsahuje držiak IV palice a miesto na prenášanie rôznych zariadení napr. infúzií a iného vybavenia. 

Shogo obsahuje miesto, kde si dieťa môže so sebou vziať svoju obľúbenú hračku alebo plyšové zvieratko a posadiť ho dopredu. Autíčko môže byť prispôsobené dieťaťu pomocou personalizovanej poznávacej značky na zadnej strane. Všade sú držiaky na poháre, klaksón s rôznymi zvukmi a ľahko čistiteľné povrchy. Auto je pre istotu vybavené aj núdzovým tlačítkom pre okamžité zastavenie. Pre Hondu to však nie je prvá spolupráca s deťmi. 

“Vidieť radosť na tvárach týchto mladých pacientov, keď sadnú za volant Shogo, je skutočne obohacujúce,” povedal Hundy Liu, manažér národnej automobilovej reklamy v American Honda.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi a Ken Block spojili sily a vzniklo neuveriteľné elektrické monštrum
Nasledujúci článokModernizovaná Mazda MX-5. Veľké zmeny nenastali…našťastie