Domov Lifestyle Restomod Porsche 911 964. Takto má vyzerať dokonalá úprava

Restomod Porsche 911 964. Takto má vyzerať dokonalá úprava

Prinavrátenie duše starým autám chce kus sebazáchovy a nevybočiť moc z predurčenej línie. S niečím podobným prichádza americký Singer a ich Porsche 911 964.

Porsche 911 964 sa vyrábalo medzi rokmi 1989 až 1993. Nový počin nesie meno Turbo Study a jedná sa o veľmi podarený model vychádzajúci zo zmieňovanej 964 Turbo. Na tomto restomode sa urputne pracovalo dva roky a Singer si dával veľmi veľký pozor na to, aby sa výsledok bol čo najmenej vyčnievajúci z davu modelov 964. Samozrejme, je tu pár drobností, ktoré sú od originálu na rozoznanie akými je napríklad vyšší zadný spojler. Celková karoséria je postavená z karbónu a hmotnosť je taktiež oproti originálu nižšia.

Kabína prešla taktiež menšou prerábkou a to v zmysle individualizácie. Nájdeme tu množstvo dreveného obloženia palubnej dosky, čalúnenie sedadiel v krémovej farbe a prístrojovku priamo od Singeru. Zákazník si však môže podľa priania zvoliť športové výfuky, kontrolu trakcie, prípadne tempomat, či vyhrievané predné sedadlá.

V upravenom Porsche sa nachádza plochý atmosférický 3,8-litrový šesťvalec. Nájdeme tu však prepĺňanie v podobe dvoch turbodúchadiel Borg-Warner z generácie 911 992. Tieto úpravy pomáhajú zo štúdie Turbo Study viac ako 450 koní. Pôvodný model bol totožný motor s nižším objemom a to 3,6-litra. Ten produkoval výkon 355 koní. Aj keď sa motor prekopal, konštrukcia ostala rovnaká. Navýšil sa však výkon na 450 koní. Toto však nie je finálna hodnota. Pokiaľ bude zákazník požadovať vyšší výkon, Singer ho navýši.

Poháňaná je výhradne zadná náprava v spojení s novou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Pokiaľ si so zadolkou nie ste blízki, môžete vsadiť na pohon všetkých štyroch kolies, čo v pôvodnej 964 nebolo nikdy ponúkané. Na novo boli pridané karbón-keramické brzdy s novými tlmičmi.

Turbo Study aktuálne má 70 objednávok. Na to, že sa model predstavil iba prednedávnom, jedná sa o zaujímavý počeť. Cena? Cca 654-tisíc eur. Bez dane. Je to vcelku vyššia suma, než by ste zaplatili za klasickú 964 v pôvodnom stave, no ide o pridanú hodnotu niektorých doplnkov, ktoré Singer pridáva k vozidlu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoexpress.co.uk
Predchádzajúci článokŠkoda Fabia Monte Carlo – šmrncovná Fabia sa oficiálne odhaľuje
Nasledujúci článokMercedes-AMG GT 63 S E Performance vám vyrazí dych nie len svojou cenou