Domov Lifestyle Majiteľ nové Ferrari SF90 Stradale stihol “rozflákať” po necelých 300km! Teraz je...

Majiteľ nové Ferrari SF90 Stradale stihol “rozflákať” po necelých 300km! Teraz je auto znova na predaj

Žiadna dopravná nehoda nie je príjemná. A už vôbec nie, ak svoje nové Ferrari SF90 Stradale nabúrate po vzdialenosti iba 290 km. Tak dopadlo Ferrari v Spojených štátoch amerických!

Nie je však jasné, komu a ako sa nehoda stala a či mala nejaké následky. V spoločnosti IAA sa objavilo na predaj práve toto búrané Ferrari SF90 Stradale s nájazdom iba 180 míľ. Na fotografiách je zreteľne vidieť, že vozidlo má kompletne rozbitú prednú časť. Zničený nárazník, predné svetlá, rozbité čelné sklo a zmizla aj väčšia časť kapoty. Poškodené sú oba boky auta a rovnako tak aj zadná časť si odniesla svoje. Predajca nabúraného Ferarri teda dúfa, že sa vozidlo predá niekomu, kto z neho napríklad použije nejaké náhradné diely, ktoré nie sú poškodené alebo sa dajú zachrániť.

Povedzme si o ňom niečo..

Spomínané Ferrari SF90 Stradale je prvým plug-in hybridným modelom značky. Základ elektrického ústrojenstva obsahuje dve turbodúchadlá preplňované štvorlitrovým osemvalcom, ktorý vychádza z modelu 488 Pista. Rozdiel je, že má iné sanie a výfukový systém alebo aj užšiu hlavu valcov a priame vstrekovanie s tlakom 350 bar. Vďaka tejto kombinácii vytvára výkon 574 kW a krútiaci moment 800 Nm.

Dva elektromotory sú umiestnené vpredu a jeden vzadu medzi motorom V8 a  8-stupňovou automatickou prevodovkou. Samozrejme sa ústrojenstvo stará aj o pohon všetkých kolies a pracuje s energiou, ktorá sa ukladá do 7,9 kWh lithium-iontového akumulátoru. Tým pádom plug-in sústava poskytuje výkon 735 kW, teda rovných 1000 koní. SF90 Stradale dokáže dosiahnuť rýchlosť 100 km/h za 2,5 sekundy. Maximálna rýchlosť dosahuje 341 km/h. Základná cena tohto vozidla je približne 400 tisíc € a s nejakými príplatkami aj viac.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPri príležitosti 75. narodenín legendárneho BMW roadstera, bola predstavená jeho moderná verzia. Pozrite sa ako vyzerá
Nasledujúci článokTEST Jazdenky: BMW radu 3 generácie F30/31, za cenu jazdenej Octavie. Je najporuchovejšie?