Domov Lifestyle ABT Cupra Formentor VZ5 ešte silnejšia než doteraz! Výkon hovorí za všetko

ABT Cupra Formentor VZ5 ešte silnejšia než doteraz! Výkon hovorí za všetko

Vôbec prvá úprava 5-valcového motora pre Cupru Formentor prichádza od renomovaného úpravcu ABT. VZ5 tak ešte posilňuje!

Cupra Formentor bol prvým samostatným modelom španielskej značky Cupra. Nie jeden z nás bol prekvapený, keď sa Cupra osamostatnila a začala sa prezentovať ako čisto športová odnoš značky SEAT. V ponuke nájdete aj dobre známe koncernové motory akými sú 1.5 TSI a 2.0 TDI. Kritizovanie si Cupra vyslúžila hlavne vďaka osadeniu klasických motorov. Sánka však padla vtedy, keď oznámili, že do ponuky príde aj požičaný motor od Audi. Áno, legendárny päťvalec.

Najvýkonnejšia verzia Cupra Formentor nesie označenie VZ5 a vyrobených bude iba 7.000 kusov. Už sériové parametre poukazujú na to, že tento Formentor nie je iba štandardným mestským presúvadlom. Výkon 287 kW / 390 koní a 480 Nm hovorí naozaj za všetko. Stovku novinka pokorí v priebehu 4,2 sekundy a maximálka sa ustáli na elektricky obmedzených 250 km/h. V porovnaní s koncernovým bratom, Audi RS Q3 Formentor zaostáva o výkonnostných 10 koní. Pre majiteľov VZ5 však renomovaný úpravca ABT má riešenie.

Netrvalo to dlho a Formentor VZ5 sa dočkal svojej prvej úpravy. Nie je potrebné vymieňať turbo a dokonca ani žiaden motorový komponent. K upraveniu výkonu stačí iba úprava softvéru. Týmto „ladným“ zásahom tak 2,5-litrový päťvalec dokáže polepšiť na 331 kW / 450 koní a krútiaci moment 530 Nm. Maximálna rýchlosť sa posúva na hranicu 270 km/h a zrýchlenie na 3,9 sekundy.

Pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť od klasiky, ABT ponúka lepší výfukový systém zakončený štvoricou koncoviek výfukov v štýlovej matnej farbe s priemerom 102 milimetrov. Štandardné odpruženie bolo nahradené pretekárskym za pomoci Mattiasa Ekströma, ktorý sa preslávil hlavne v súťaži cestných vozidiel DTM. Vďaka upraveným pružinám Formentor dokáže klesnúť o 35 milimetrov. Chýbať taktiež nebudú 20“ kolesá ABT Sport GR. Celková úprava ABT Power S vás bude stáť 4.490 €. Celkom príjemná investícia na takéto auto, čo poviete?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJabt-sportsline.com
Predchádzajúci článokRenault po mätúcich rozhodnutiach nakoniec zastavil svoje aktivity v Rusku. Dôvod je jasný
Nasledujúci článokToto je nové Porsche 911 zmeny sú očividné aj napriek maskovaniu