Domov Lifestyle Vyrazte na bicykel, Škoda Bike Open Tour štartuje v Rajeckých Tepliciach

Vyrazte na bicykel, Škoda Bike Open Tour štartuje v Rajeckých Tepliciach

Aj v roku 2022 sa uskutočnia prestížne preteky Škoda Bike Open Tour. Stane sa tak už po deviaty krát. Séria začína 21. mája 2022 v Rajeckých Tepliciach a účastníci sa môžu tešiť na množstvo súťažných kategórii.

Česká automobilka je s cyklistikou spojená už niekoľko dekád, okrem svetoznámej Tour de France , kde je automobilka dlhodobo hrdým partnerom, si na Slovensku môžete vychutnať preteky Škoda Bike Open Tour. Celá séria je súčasťou Škoda Slovenského pohára XCM.

Okrem rôznych rozmanitých tratí, sú pripravené aj obľúbené kategórie Family či e-bike. Jedinečný zážitok si tak odnesú nadšení hobby bajkeri, rodiny s deťmi, mládežníci, ale aj profesionálni cyklisti. Registráciu a viac informácií o podujatí nájdete na: https://www.welovecycling.com/sk/sbot/

Program nabitý nádherným prostredím a členitým terénom

Cyklistika sa stáva čoraz populárnejšou a vďaka svojej univerzálnosti prináša radosť malým aj veľkým, profesionálom aj amatérom. Škoda Bike Open Tour prináša všetkým fanúšikom horskej cyklistiky preteky, na ktorých si môžu zmerať sily a užiť si neopakovateľnú atmosféru v prírode.

Deviaty ročník pretekov prinesie sériu piatich podujatí po celom Slovensku, pričom každé z nich je aj súčasťou Škoda Slovenského pohára XCM. Sériu odštartujú 21. mája preteky v Rajeckých Tepliciach, nasleduje 28. mája Levoča, 11. júna Slovenský raj, 25. júna Topoľčianky a ročník uzavrú preteky vo Svite, ktoré privítajú účastníkov 13. augusta.

Účastníci sa môžu tešiť predovšetkým na nezameniteľné výhľady a prostredie samotných tratí. Tie sú situované prevažne v horskom prostredí čo vytvára jedinečnú atmosféru celých pretekov. Organizátor pritom nezabudol ani na ekológiu a zelený prístup je cítiť v každom detaile.

V rámci už zabehnutého ekologického prístupu na tomto podujatí plasty nahrádzajú na každých pretekoch prírodné materiály a textilné štartovacie vaky či letáky vytlačené na recyklovanom papier sú už jeho neoddeliteľnou súčasťou. O tom, že pripraviť aj takéto veľké a profesionálne podujatie s minimálnym množstvom odpadu je reálne, svedčí doterajšie rekordné len 5-litrové vrecúško neseparovateľného odpadu, ktoré zostalo organizátorom po pretekoch v Levoči.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOjazdené autá zdraželi o vyše 500 eur, zároveň zostarli takmer o rok. Stále ich však pribúda
Nasledujúci článokOpäť nás čaká pravidelná uzávierka tunelov. Pozrite si kde a kedy budú prebiehať