Komorný úpravca vozidiel Mercedes-Benz dokáže posunúť svoju latku stále vyššie a vyššie. Odkazom pre superšporty je nový Brabus Maybach GLS 600.

Mercedes-Maybach je „top-class“ toho, čo dokáže nemecká automobilka vyprodukovať. Krát dva. Nemecký úpravca Brabus však už pár krát potvrdil to, že sa nebojí žiadnej výzvy a našiel adekvátny postup, ako z už tak dramatického SUV Maybach GLS 600 spraviť monštrózny stroj. Ak sa chcete odlíšiť, nie je lepšej alternatívy.

Projekt na báze GLS 600 nesie aj honosný názov – Brabus Rocket 900 V8. Ako sme si zvykli, všetko v názve projektu je pravdou a má svoj význam. Najväčším prerodom znova raz prešlo celé pohonné ústrojenstvo. Brabus Rocket dostal do vienka zvýšený objem na 4,5-litra, namiesto štandardných 4,0. Väčší tlak zaisťuje dvojica turbodúchadiel vyrobených na zákazku. Medzi drobnejšie úpravy môžeme zaradiť nové sanie, lepší a hlavne výkonnejší palivový systém, nerezové výfukové potrubie s aktívnymi klapkami, ktoré si viete nastaviť presne podľa seba.

Výsledkom úprav je maximálny výkon 662 kW / 900 koní s brutálnym krútiacim momentom 1.250 Nm. Brabus však myslí na svojich zákazníkov, teda lepšie povedané na opotrebenie použitých dielov. Došlo tak k obmedzeniu krútiaceho momentu na 1.050 Nm. Kvôli obmedzeniu krútiaceho momentu tak bude môcť Brabus poskytnúť na úpravu záruku na 3 roky alebo 100.000 kilometrov.

Široká personalizácia

Na fotografiách na prvý pohľad auto nepôsobí nijak špeciálne. Čo je aj dobré. Maska chladiča a drobné detaily sú dané do odstieňa Shadow – čiže nič extra. Okrasné dekory sú však doplnené o množstvo karbónových doplnkov. Nie sú však iba na okrasu ale majú aj funkčné využitie pri vyšších rýchlostiach. Brabus Rocket 900 stojí na 24“ kolesách Monoblock M v čiernej farbe. Podvozok išiel taktiež kvôli aerodynamike viac k zemi a to o 25 mm. Vďaka svojim výkonnostným hodnotám dokáže tento obor zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,2 sekundy a maximálka je obmedzená na 320 km/h.

Prvý predstavený model má interiér daný do čierno-kapučínovej kože. Ako v exteriéri, tak ani v interiéri nemôžu chýbať karbónové doplnky doplnené červenou linkou. Brabus ponúka širokú škálu personalizácie, takže svoje auto si viete doslova prispôsobiť podľa seba.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbrabus.com
Predchádzajúci článokTrojkolesový skúter Piaggo MP3: liek na rezidenčné parkovanie
Nasledujúci článokPolícia radí: desatoro každého motorkára. Toto by si mal každý povinne prečítať