Domov MOTO Trojkolesový skúter Piaggo MP3: liek na rezidenčné parkovanie

Trojkolesový skúter Piaggo MP3: liek na rezidenčné parkovanie

Negatívne vás zasiahlo nové rezidenčné parkovanie v Bratislave? Viete o tom, že motoriek sa parkovacie karty netýkajú a môžete s ňou parkovať na chodníku tak ako doteraz? Že nemáte vodičák skupiny A alebo sa jednoducho bojíte jednej stopy? Riešením môže byť napríklad trojkolesový skúter od tradičného talianskeho výrobcu Piaggo. Na Slovensko práve prichádza jeho najnovšia generácia.

Od decembra 2021 vám na riadenie trojkolesového skútra akéhokoľvek objemu motora či výkonu stačí vodičské oprávnenie ako na osobný automobil. Trojkolka Piaggo MP3 si zachováva výhody svižného a obratného stroja na jazdenie po meste, no zároveň vďaka dvom predným kolesám disponuje oveľa lepšou stabilitou na ceste. Ale keďže sa stále klasifikuje ako motocykel, môžete s ňou parkovať na chodníku (pri dodržaní 1,5-metrovej medzery) a nemusíte platiť parkovné v zónach, kde už v súčasnosti platí rezidenčné parkovanie.

Malý revolucionár

Skúter Piaggo MP3 spôsobil v roku 2006 malú revolúciu v mestskej mobilite. Ako prvý totiž prišiel s riešením dvoch predných kolies. Piaggio je vynálezcom patentovanej trojkolesovej konštrukcie a touto inováciou vodičom ponúka inteligentné riešenie ako jazdiť v meste jednoducho a bezpečne, alebo ako prekonať dlhšie vzdialenosti vo väčších metropolách. Tento model je mimoriadne obľúbený napríklad vo veľkých mestách ako Paríž či Rím. Teraz prichádza aj na Slovensko úplne nová generácia MP3 a vďaka vyššie uvedeným súvislostiam by sa mohla presadiť aj na našom trhu.

Spoločnosť Piaggio Group ako jediná na svete vlastní patent na parallelogramové zavesenie predných kolies, ktoré umožňuje nakláňanie vozidla do strán. Znamená to, že MP3 má jazdné vlastnosti ako štandardné jednostopové vozidlo. Každý model radu MP3 je vybavený brzdami s ABS a integrovanou kontrolou trakcie ASR pre vyššiu bezpečnosť na šmykľavých povrchoch. Skútru tiež nechýba bohatá výbava ako napríklad LED svetlomety, USB port na nabíjanie smartfónu, konektivitu s možnosťou prepojenia smartfónu s infotainment systémom, či bohatý odkladací priestor pod sedadlom, do ktorého sa zmestí notebook, veľký nákup či rovno až dvojica prilieb.

Maximálne pohodlie

Ďalšou unikátnou vlastnosťou skútrov radu MP3 je schopnosť zastaviť bez toho, aby bolo potrebné podopierať sa nohami na zemi. Systém Roll-Lock totiž umožňuje aretovať os predných kolies, čím sa skúter stane stabilným a stojí bez potreby ďalšieho podopierania. Roll-Lock sa odomkne automaticky pridaním plynu.

V ponuke Piaggo MP3 sa nachádza trojica motorov High Performance Engine s objemom 300 cm3 (19 kW), 400 cm3 (26 kW) a 500 cm3 (32 kW), ktoré spĺňajú normu Euro 5. Spriahnuté sú so systémom regulácie paliva Ride-by-wire a automatickou prevodovkou.

Základná cena tohto trojkolesového skútra s motorom s objemom 300 cm3 štartuje na cene 7.199 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBrabus nie je len o autách. Novinka Brabus Shadow 900, je loď s extrémnym výkonom
Nasledujúci článokBrabus Rocket 900 V8 je pojazdná obývačka s monštruóznym výkonom