Manhart si berie pod záštitu úpravu legendy. Ponúkne viac „temnoty“ no taktiež dýcha dobrodružstvom a nebojácnosťou.

Nová generácia Land Roveru Defender je medzi stálymi zákazníkmi bestsellerom a keby sa ich vyrába viac, určite ich aj viac stretávame na našich cestách. Práve takého menšieho nedostatku sa snažia využiť aj úpravcovia. Niektorí hovoria o maximálnom luxuse, respektíve o spohodlnení vozidla, iní však skôr stavia na zlepšenie prejazdu terénom a ďalší zasa na maximálny potenciál využitia výkonu. Nikto však neskĺbil všetky tri faktory do jedného. Doteraz.

Nemecká úpravcovská spoločnosť Manhart sa pochválila zatiaľ iba grafikou exteriéru, ktorá bude odrážať ako bude novinka s označením DP 450 vyzerať. Ako sme si zvykli pri Manharte, auto je odeté do dvoj-kombinácie čierna metalíza – zlaté doplnky. Auto však nezaujme iba svojim vzhľadom ale aj úpravou do terénu.

V náčrtoch môžeme chystajúcu novinku vidieť v dvoch prevedeniach. Základné prevedenie si vystačí so špecifickým lakovaním, prídavným LED panelom na streche a terénnymi kompletmi kolies. Tá extrémnejšia verzia je ako stvorená pre dobrodruhov. Manhart vám k vozidlu pridá šnorchel, strešnú záhradku, výklopný bočný rebrík, navijak zakomponovaný do extrémneho predného rámu a zrejme budete môcť mať aj vzduchový podvozok, nakoľko sa zdá vozidlo byť o niečo pozdvihnuté.

Motorizácia zatiaľ neznáma

Po motorickej stránke však toho zatiaľ moc nevieme. Profesionálny úpravca Manhart však sľubuje navýšenie výkonu, no nepovedal o ktorú motorizáciu sa však bude jednať. Hovorí sa o maximálnom výkone 331 kW / 450 koní. Automobilka Land Rover taktiež disponuje motorom V8, ktorá dokáže so zakomponovaním kompresora vykúzliť z tohto motora výkon až 386 kW / 525 koní. Navýšenie výkonu sa tak zrejme bude týkať skôr dieselovej verzie, prípadne slabšej benzínovej verzie. Ak by sa rozhodli ponížiť výkon na V8, išlo by o krok späť. Ako však poznáme Manhart, to sa zrejme nestane.

Projekt Land Rover Defender DP450 však zatiaľ existuje iba ako grafický návrh. Niektorí záujemcovia však už Manhart kontaktovali kvôli informáciám o vozidle. Cenu si úpravca zatiaľ necháva pre seba.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhypebeast.com
Predchádzajúci článokFacelift BMW radu 3 oficiálne: refreš dizajnu, Curved Display a automat štandardne pre všetky modely
Nasledujúci článok4 jazdené autá, v ktorých zažijete jazdeckú nirvánu (a určite na nich neprerobíte)