Domov Lifestyle Rolls Royce Boat Tail – symbol luxusu, personalizácie a najmä výnimočnosti

Rolls Royce Boat Tail – symbol luxusu, personalizácie a najmä výnimočnosti

Rolls Royce odhalil ďalšiu ultraexkluzívnu verziu s označením Boat Tail. Tento model predstavuje neuveriteľnú úroveň personalizácie, luxusu a unikátnosti v jednom. Len celkovo tri kusy s označením Boat Tail smerujú do výroby, pričom jeden má namierené k významnému klientovi značky.

Predchádzajúce modely s označením Boat Tail našli svojich majiteľov. Jedným z nich je raper a svetová superstar Jay-Z a jeden bohatý čínsky podnikateľ. Rolls-Royce tvrdí, že toto auto nie je určené pre každého. Rolls Royce vyjadril určenie majiteľa tohto modelu nasledovne: “Boat Tail má patriť človeku, ktorého rodinný biznis vyrástol vďaka otcovým koreňom v priemysle s perlami.” To znamená, že iba vyvolení majú právo jazdiť v takomto automobile. Nedávno sme mali možnosť zajazdiť si na novom SUV značky Rolls Royce Cullinan a stojí to za to ! 

Kolíska luxusu

Výrobca luxusných áut tvrdí, že ich klient predstavil až štyri perleťové škrupiny, ktoré mali poskytnúť inšpiráciu pre výber zlatej farby pre exteriér auta. V ručne vyrobenom Boat Tail sa nachádza aj unikátny hostiteľský balík s motýlím dizajnom v zadnej časti vozidla ktorá je pre tento Rolls-Royce charakteristická. Vpredu nájdete takzvaný “Pantheon Grille”. Táto maska bola vyfrézovaná z jedného kusu masívneho hliníka. Ikonickú výsuvnú sošku Spirit of Ecstasy vyrobili špeciálne pre tento model z ružového zlata.

V interiéri dizajnéri použili mix kože vo farbe koňaku, ustríc a dyhu z orecha Royal. Na stredovej konzole sa nachádzajú pruhy z ružového zlata. Na palubnej doske krásne vynikajú hodiny, ktoré dodal klient z vlastnej rozsiahlej zbierky. Tento Boat Tail nemá od ostatných modelov prakticky žiadne mechanické zmeny. Jeho dĺžka dosahuje neskutočných 5,8 metra. Využíva upravenú verziu architektúry hliníkového priestorového rámu modelu Rolls Royce Phantom. Pod kapotou sa nachádza rovnaký 6,75-litrový motor V12 s dvoma turbodúchadlami.

Zrýchlenie nikoho nezaujíma

Rolls-Royce nezverejnil údaje o výkone, ale motor by mal produkovať rovnaký výkon 536 koní a krútiaci moment 900 Nm ako Phantom. Počítajte s časom zrýchlenia z 0-100 km/h približne 5,3 sekundy. Je však veľmi nepravdepodobné, že s týmto Boat Tailom s cenovkou okolo 26 miliónov eur niekedy dôjde k takému temperamentnému jazdeniu. Práve tento model Rolls Royce Boat Tail verejne odhalili na stretnutí Concorso d’Eleganza, Villa d’Este iba pár dní dozadu, presnejšie 21. mája.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJROLLS-ROYCE MOTOR CARS press
Predchádzajúci článokMcLaren predstavuje unikátny model na počesť kráľovnej Alžbety II. Týmto je výnimočný
Nasledujúci článokŠkoda Afriq – pretekársky špeciál postavený študentami, ktorý premieňa vzduch na litre vody