Spojenie japonskej precíznosti a talianskej elegancie? To je exkluzívna novinka na základoch Ferrari Roma.

Z východnej časti sveta poznáme veľa zaujímavých kúskov. Či už sú to staré klasiky, ktoré dokázali dobiť svet, ale taktiež aj novinky, ktoré nemajú problém posúvať túto latku vyššie. Na Ferrari Tailor Made spolupracovala dvojica Evan Orensten a Joshua Rubin. Tí majú taktiež na svedomí založenie publikácie Cool Hunting. Dvojica sa nechala inšpirovať japonskou kultúrou, čo je aj vo finále vidieť. Exteriér dýcha špeciálnou farbou laku, ktorá je doplnená o kontrastnú farbu kolies. Takmer identické prevedenie nájdeme aj v interiéri.

Ferrari Roma sa na trh dostalo v novembri roku 2019. Hlavný dizajnér talianskej automobilky so vztyčujúcim sa koňom hovorí, že: „Tradičné indigové farbivá z Japonska inšpirovali celkovú schému Ferrari Roma. Farba Indigo Metal bola špeciálne vyvinutá pre toto vozidlo. Farba ako taká poukazuje na čistotu jednotlivých tvarov vozidla Ferrari Roma – svetlo musí prúdiť po karosérií, zdôrazňovať línie prostredníctvom hry svetla a tieňa.“

Exkluzivita mu určite nechýba

Práve indigo farba slúžila na vytvorenie dokonalého laku pre vozidlo Ferrari Roma. Lak obsahuje farbivo rastliny, ktorá sa zbiera a fermentuje. Na tomto základe vzniká „sakumo“, čo je saké s vápencovým práškom. Okrem zovňajšku nájdeme modrú farbu aj v interiéri modelu Roma. Tu bola použitá špeciálna látka Sakiora. Tá vznikla v 17. storočí, keď bavlna a hodváb boli pre bežného človeka takpovediac nedostupné.

Interiér vozidla obsahuje aj dve kimoná, ktoré sú 45 a 75 rokov staré. Japonskú tradíciu nájdeme aj pri výrobe riadiacej páky. Tá je pokovaná meďou a sfarbenie je takmer identické s lakom kolies. Kľučky dverí sú ručne pretkané kožou. Technikou, akou sa kľučky pretkávali sa používala na zdobenie samurajských, bojových mečov katana.

Špeciálny kus Ferrari Roma ale nie je vyrobený pre zákazníka na objednávku. Divízií Tailor Made slúži na prezentáciu toho, čoho sú naozaj schopní a ako k tomu dokážu pristúpiť. Ferrari Roma Tailor Made je vyrobené pre verejnosť. Vidieť ste ho mohli na tohtoročnom Design Weeku v New Yorku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJferrari.com
Predchádzajúci článokMercedes-Maybach Haute Voiture – do tohto auta jedine v papučiach
Nasledujúci článokBMW chce byť najudržateľnejšou automobilkou, jedinečná výstava v Miláne odhaľuje smelé plány