Domov Lifestyle BMW chce byť najudržateľnejšou automobilkou, jedinečná výstava v Miláne odhaľuje smelé plány

BMW chce byť najudržateľnejšou automobilkou, jedinečná výstava v Miláne odhaľuje smelé plány

Ako môžu byť autá ekologické bez ohľadu na pohonné ústrojenstvo? Jedinečné spojenie, technológie, módy a umenia prináša niekoľko odpovedí. Výstava Salone del Mobile, ktorá sa bude konať v Miláne, poukazuje na možné riešenia.

Jedinečný experimentálny priestor, ktorý ponúka výstava Salone del Mobile sa uskutoční v období od 7. do 12. Júna v Miláne „House of BMW: In residence Mike Meiré – Tales from a Neo Collective Future“ je názov šesťdňového programu pozostávajúceho z inštalácií, performácií, workshopov a diskusných formátov – s umeleckým riaditeľom, dizajnérom, kurátorom a umelcom Mikeom Meirém.

„Dóm BMW je ideálnym miestom pre tento interdisciplinárny projekt,“ vysvetľuje Massimiliano Di Silvestre, prezident a generálny riaditeľ BMW Italy. „Technológia, dizajn, krása a inovácia tu zdieľajú scénu s udržateľnosťou a recykláciou. A v centre toho všetkého je niečo, čo sme si v posledných rokoch opäť začali vážiť: dôležitosť medziľudských vzťahov.“

Cieľom výstavy je demonštrovať a priblížiť ľudom, možnosti recyklácie rôznych materiálov s ohľadom na udržateľnú budúcnosť. Recyklácia sa netýka len odpadov, ale taktiež umenia a každodenných vecí ktoré využívame vrátane našich vozidiel.

To akým smerom sa budeme uberať v nadchádzajúcom období, ovplyvní vývoj a sled udalostí v horizonte ďalších dekád. Udržateľnosť vozidiel je pre dosiahnutie uhlíkovej neutrality kľúčová. Na výstave, prezentujú umelci rôzne možnosti, recyklácie produktov. Napríklad z bežnej sériovo vyrábanej stoličky, vytvorili unikátne diela, len vďaka použitiu dodatočnej textílie.

Neue Klasse je štandardom pre nový prístup.

BMW Group je súčasťou tohto zážitkového priestoru, spoločnosti, ktorá prechádza prechodom. Základný duch tohto procesu možno veľmi výrazne vidieť v koncepte BMW i Vision Circular. Plne elektrické štvormiestne vozidlo stelesňuje zámer BMW Group stať sa najudržateľnejším výrobcom vo svete individuálnej prémiovej mobility. Zároveň predstavuje východiskový bod pre úplne nový postoj.

Recyklácia a obnoviteľné materiály boli súčasťou jeho dizajnu od začiatku vývoja. BMW i Vision Circular nie je hotový produkt, je to vízia. A to ho spája s umeleckými dielami v „Príbehoch z neo kolektívnej budúcnosti“: Obe sú náčrtmi toho, čo by mohlo byť.

Návštevníci ako súčasť výstavy

Počas trvania výstavy, sa môžu návštevníci stať jej súčasťou. Vďaka fotografii tváre, vás dokáže umelec zapracovať do finálneho diela. Postupom času vzniká obraz, ktorý symbolizuje všetkých návštevníkov Neo Collective. Návštevníci tak môžu interaktívne zažiť proces tvorby umeleckého diela, pridaním svojho obrazu do „kolektívneho portrétu“, ktorý sa objaví na konci výstavy. Počas programu môžu návštevníci vidieť, ako sa obraz vyvíja v reálnom čase. Tento kolektívny obraz ilustruje rozpory digitalizácie: jej anonymitu a intimitu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFerrari Roma Tailor Made je exkluzivita pre verejnosť, nie na prianie jedného zákazníka
Nasledujúci článokTrápia vás alergie? Uistite sa že máte v aute antialergénny filter, ako na to?