Platforma BMW E3 ponúkla základ množstvu skvelých a fascinujúcich vozidiel. Najslávnejším modelom bolo jednoznačne BMW 3.0 CSL. Nezaujal len vynikajúcim vzhľadom ale aj…

Každá minca má dve strany. U E3 to bolo rovnako. Na jednej strane populárne 3.0 CSL, na druhej už nie tak skvelo vyzerajúce 3.0Si. Stále to bol sedan, stále v ňom driemal radový šesťvalec s 3,0-litrovým objemom. Zaujímavejšie však vyzerá BMW 3.0Si Touring.

Podľa záznamov firmy Bring-A-Trailer spoločnosť s názvom Langley Motors vyrobila okolo 10 až 12 kusov modelu BMW 3.0Si Touring. Langley Motors teda zobrali klasický sedan a premenili ho na rodinné kombi. Koniec koncov, možno to ani nebol zlý ťah, lebo to vyzerá naozaj zaujímavo. Veľa krásy samozrejme tento Touring nepobral, pôsobí fádne až chladno a z niektorých uhlov aj smiešne.

Podľa mnohých sa jedná o nepredvídateľné auto. Bola by teda jednoznačne sranda toto auto vlastniť a šoférovať. Nechceli by ste predsa mať v garáži jeden z desiatich kusov tohto unikátu od BMW? Daný model je skutočne v perfektnom stave. Farba nie je vyblednutá a podľa servisnej histórie sa nehovorí o významnejších problémoch či poruchách.

Interiér pôsobí takisto zachovalo a vyzerá akoby sa písal rok 1976 a automobil práve opustil fabriku BMW. Modrý interiér s drevodekorom stále vyzerá perfektne a cítite sa ako späť v 70-tych rokoch.

Dokonca to vyzerá aj tak, že zub času sa nezastavil ani pod kapotou. Je tam čisto, bez špiny, mastnoty či prachu a veľmi dobre sa pozerá na radový šesťvalec s objemom 3,0-litra a výkonom 197 koní.

Aj keď sa nejedná o najrýchlejšie či najlepšie vyzerajúce auto s najlepšími jazdnými vlastnosťami, tento Touring mohol byť pred niekoľkými rokmi jednoznačne veľmi zábavný. Ak by ste chceli vlastniť jeden z týchto kúskov, na predaj sa nachádza na anglickom portáli classicheroes.co.uk za 79 900£.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKultový Nissan 350Z z Rýchlo a zbesilo na predaj!
Nasledujúci článokNový Ford Mustang