Domov Lifestyle Tak predsa. Sony potvrdilo výrobu seriálu Gran Turismo

Tak predsa. Sony potvrdilo výrobu seriálu Gran Turismo

Filmy na počesť hier sa tešia veľkej obľube. História nás však naučila, že nie každá hra vie byť aj dobre sfilmovaná a dokáže zožať úspech.

Sony v rámci svojej finančnej prezentácie potvrdilo prípravu televízneho seriálu, ktorý bude vychádzať z populárneho pretekárskeho simulátora Gran Turismo. Pôvodne však z tejto hernej série mal vzniknúť film. Oznámenie začiatku natáčania bolo oznámené už veľmi dávno a to v roku 2013. Aj vtedy to už trvalo dlhých sedem rokov vyjednávaní. Sfilmovaný mal byť príbeh prvého víťaza GT Academy z doku 2008, ktorým bol Lucas Ordóñez. Jemu sa podarilo vďaka simulátorovej hre dostať až do pretekárskeho vozidlo a zožať úspech. Lucas Ordóñez v roku 2011 štartoval na slávnom Le Mans s tímom Signatech Nissan v kategórií LMP2 a do cieľa posádka dorazila na kvalitnom druhom mieste.

Pôvodnou myšlienkou začiatku filmu bolo, že ustarostená matka nedokáže pochopiť, prečo jej syn neustále hrá videohry. Na koniec filmu by sa zo syna stal plnohodnotný majster sveta. Z filmu sa však nevyprodukovala ani jedna minúta a časom padol do zabudnutia. Neskôr však spoločnosť Sony prišla s nápadom vyprodukovať seriály a filmy, ktoré by mohli byť zavedené do herného vesmíru. Že by sa jednalo o nenápadnú inšpiráciu multivesmíru v podaní Marvelu?

Za posledné obdobie je azda najlepšou snímkou od Sony nepochybne Uncharted. Ten dokázal spoločnosti zarobiť 400 miliónov dolárov. CEO a predseda Sony Pictures, Tony Vinciquerra oznámil, že v pláne je vydanie desať filmov, ktoré budú vychádzať z hier určených pre PlayStation. Budeme sa môcť tešiť na Ghost of Tsushima, The Last of Us, či Tewisted Metal. Členovia Amazon Prime môžu neskôr očakávať seriál zo série God of War. Predplatitelia stremovacej platformy Netflix budú mať možnosť vidieť hru Horizon.

Záverom diskusie sa však načrtla aj téma Gran Turismo. Seriál by mal mať už čiastočný základ, no zatiaľ nie je jasné, ktorá stremovacia služba sa ho ujme. Zatiaľ tiež nie je jasné, či pôjde o spomínanú adaptáciu filmu alebo dostane seriál novú dejovú líniu.

Gran Turismo 7 - PlayStation Showcase 2021 Trailer | PS5

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtopgear.com
Predchádzajúci článokAj Kia dobieha etablované Európske značky. Svedčí o tom nárast trhového podielu
Nasledujúci článokTEST DS4 Puretech 225 – kvalitou poráža aj Mercedes