Domov Lifestyle Posledná možnosť zadovážiť si V8 s brutálnym výkonon. Performmaster predstavili Mercedes C63...

Posledná možnosť zadovážiť si V8 s brutálnym výkonon. Performmaster predstavili Mercedes C63 AMG

Nebaví vás G-Power, Hamann, Brabus, či iní elitní úpravcovia? Tuningových dielní je dosť a taktiež aj veľmi kvalitných.

O úpravu výkonných vozidiel nemajú záujem iba renomované úpravcovské spoločnosti, ktoré majú slávne mená. Poslednou labuťou piesňou sa lúči aj Performmaster so svojim počinom Mercedes-AMG C63 – teda tou najvýkonnejšou možnou variantou. Ide o tuningový balík, ktorý už poznáme aj od iných firiem. Tlkot srdca zabezpečuje osemvalcový motor M177 s objemom 4,0-litra. Výkon sa oproti sérii navýšil na 612 koní s maximálnym krútiacim momentom 840 Nm. Labutia pieseň je na oslavu jedného z posledných osemvalcov na trhu, nakoľko Mercedes dáva väčšinu svojich finančných prostriedkov do elektrifikácie celého portfólia.

Vďaka navýšeniu výkonu dokáže tento rodinný sedan z pokoja na hranicu 100 km/h vystreliť v priebehu 3,8 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na hodnote 310 km/h. To, či sa jedná o upravenú verziu zistíte až vtedy, keď začnete na auto pozerať dlhšie a hľadať jeho jednotlivé detaily, ktoré sú odlišné od sériového stavu.

Hlavným poznávací znakom je nový predný splitter doplnený o aerodynamické prvky. Odlišná je aj prepracovanejšia predná maska a bočné prahy. Zadnej časti dominuje výrazný difúzor, ktorý je skonštruovaný z uhlíkových vlákien. Exteriérový balík je doplnený o 20“ kované kolesá a pneumatiky, ktoré zvládnu aj vyššie rýchlosti. Performmaster neinformovali o žiadnych vylepšeniach interiéru, čiže po otvorení predných aj zadných dverí môžeme očakávať identické rozloženie a použité materiály ako je tomu v štandardnom Mercedes-AMG C63.

Nové AMG C63 by sa malo predstaviť až v poslednej etape tohto roku, už však ako modelový rok 2023. Predávať sa zrejme začne až v priebehu ďalšieho roka. Pod kapotou by však mal byť 2,0-litrový štvorvalec s výkonom 500 koní, ktorý je dobre známy z modelu AMG CLA 45.Mercedes zatiaľ neoznámil koniec výroby osemvalcových motorov, no ak sa ohliadneme za tým, v akom tempe pribúdajú elektrifikované Mercedesy, tak veľa času nám už neostáva.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbenzinsider.com
Predchádzajúci článokAutomobilky a tajné prototypy. BMW ukrýva skutočné skvosty
Nasledujúci článokHyundai IONIQ 6 oficiálne odhalený – nič podobné tu ešte nebolo