Domov Lifestyle Umelecké diela alebo gýče? Takto utrácajú peniaze najbohatší ľudia na svete

Umelecké diela alebo gýče? Takto utrácajú peniaze najbohatší ľudia na svete

Individualizačný program Bespoke značky Rolls-Royce oslavuje najúspešnejší rok vo svojej histórii. Zákazníci z celého sveta postupne objavovali takmer nekonečné možnosti personalizácie, výsledkom čoho bola rekordná celková hodnota úprav za jeden rok.

Predstavy zákazníkov sa počas roka 2022 premietli do vzácnych, hodnotných a emóciami naplnených luxusných objektov. Tím pracovníkov programu Bespoke vytvoril na základe želaní a vkusu budúcich majiteľov automobily značky Rolls-Royce, ktoré sa pri svojom umeleckom vyjadrení inšpirovali napríklad polárnou žiarou, symbolikou orchideí, perleťovou eleganciou perál alebo najnovšími módnymi trendmi.

Každý automobil značky Rolls-Royce je ručne vyrobený presne podľa prianí zákazníka a tým sa stáva súčasťou programu Bespoke. Objednávka vozidla Rolls-Royce je do veľkej miery individuálny proces, ktorý neraz prebieha v absolútnom súkromí. Mnohí klienti si chcú nechať svoju konfiguráciu len pre seba a nemajú záujem ukázať ho úplne všetkým. No niektorí s tým také drahoty nerobia, takže nižšie je možnosť vidieť niekoľko príkladov individuálnych úprav, ktoré boli navrhnuté a ručne vyrobené v sídle značky Rolls-Royce v Goodwoode.

Phantom The Six Elements

Séria „The Six Elements“ (Šesť živlov) je ukážkou možností, čo všetko sa vlastne dá vytvoriť na ozdobnej časti palubnej dosky mimo prístrojov. Tento ozdobný prvok v Rolls-Royce nazývajú Phantom Gallery, pretože práve toto miesto býva najčastejším spôsobom, ako vyjadriť individuálne želania na prispôsobenie vizuálu celého interiéru. Každý zo šestice jedinečných kusov modelu Phantom dostal ručne maľované umelecké dielo od britského umelca Sachu Jafriho. Pre značku Rolls-Royce vytvoril emotívne a pestrofarebné diela, ktorými vyjadruje najvýraznejšie prvky v prírode: Earth (zem), Fire (oheň), Wind (vietor), Water (vodu), Air (vzduch) a pridáva k nim šiesty živel Humanity (ľudstvo/ľudskosť). Tento umelecký projekt pomohol vyzbierať sumu 1,2 milióna dolárov na charitatívne účely. Jedinečný digitálny zberateľský prvok v každom zo šiestich Phantomov robí z tejto série „Rolls-Royce, ktorý stále prispieva na dobro“.

Aurora Borealis Wraiths

Dva exempláre modelu Wraith boli inšpirované zážitkom z polárnej žiary. Ich individualizácia v rámci programu Bespoke zachytila esenciu tohto prírodného svetelného úkazu. V snahe vyjadriť večnú veľkoleposť zázraku severskej oblohy tím programu Bespoke vytvoril dva nové farebné odtiene – modrú Aurora a zelenú Borealis – vyjadrujúce oslňujúcu krásu tohto nočného polárneho javu. Vnútri je automobil vyzdobený hviezdnym nebom Starlight Headliner, ktoré je vytvorené zo zelených, modrých a bielych optických vlákien. Jednotlivé „hviezdičky“ tak svetielkujú v týchto farbách. Kolektív pracovníkov programu Bespoke strávil veľa času nad perfektným umiestnením jednotlivých svietiacich bodov, aby zachytil túto krásu polárnej žiary.

Phantom Paisley Gallery

Tento obklad palubnej dosky je tvorený vyšívaným umeleckým motívom, ktorý interpretuje spletitú štruktúru kašmíru ako stáročného symbolu luxusných výrobkov. Výlučne ručne vyšívaný obklad Phantom Gallery kombinuje nite v odtieňoch modrej Navy, bielej Arctic a žltej Forge. Až 90 000 individuálnych stehov tvorí jednoliaty celok so špecifickou textúrou, ktorý je orámovaný hodvábnym lemom. Výroba takéhoto panelu zaberie viac ako 40 pracovných hodín. Celý obklad je tvorený troma prvkami, ktoré sú uložené na milimeter presne bez viditeľného spoja.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokAmerický Volkswagen Atlas sa dočkal modernizácie, no ostal bez V6
Nasledujúci článokRam 1500 REV sa predstavil počas Super Bowlu