Domov Lifestyle Umelecké diela alebo gýče? Takto utrácajú peniaze najbohatší ľudia na svete

Umelecké diela alebo gýče? Takto utrácajú peniaze najbohatší ľudia na svete

Culinnan Frozen Lakes

Tento Cullinan z programu Bespoke obklopí svoju posádku magickou atmosférou idylickej zimnej krajiny. Obklady a stolíky v operadlách sú ručne maľované motívom inšpirovaným popraskaným povrchom ľadu. Maľba je viacvrstvová, pričom každá vrstva má svoju farbu. Na záver je povrch zjednotený lakom a dôsledne vyleštený na vytvorenie priestorového efektu. Dokončiť tento náročný proces trvalo asi dva týždne. Na dosiahnutie podobného efektu na strope Starlight Headliner bolo potrebných ďalších 18 hodín práce. Karoséria je lakovaná v trblietavých odtieňoch bielej Crystal s modrou Midnight Sapphire alebo modrou Crystal v kombinácii s bielou Arctic. Takto odráža ostrosť, trblietavosť a hĺbku ľadových povrchov.

Rolls Royce Cullinan - auto za 500 000 eur, takmer sme ho...

Phantom Sapphire Astrum Gallery

Jedinečný obklad palubnej dosky Astrum predstavuje motív rozptýlených hviezd. Strieborné lúče vychádzajú zo stredu, ktorý tvorí diamant uložený v platine, a sú zakončené zafírmi brúsenými do tvaru hrušiek. Pozadie v modrej farbe Bleu de Nuit je gravírované s gilošovým holografickým efektom. Panel je pokrytý výraznou vrstvou zafírového laku, ktorý zvýrazňuje farby vzácnych kameňov. Hodiny na palubnej doske sú lemované mincovým striebrom a rovnako sú ozdobené gilošovým vzorom. Sklíčko je pokryté vrstvou modrého laku Sapphire Blue, ktorý ciferníku dodáva hĺbku a jemne dúhový efekt.

Phantom Orchid

Jeden z Phantomov bol inšpirovaný orchideami zo Singapuru. Tie sú symbolom krásy, odolnosti a sily. Hlavným prvkom tejto špeciálnej verzie je ručne modelovaný reliéf na palubnej doske od umelkyne Helen Amy Murray, ktorý tvoria trojrozmerné kvety vyrobené z hodvábu. Motív orchideí pokračuje aj na skladacích stolíkoch vzadu a na prahových lištách. Karoséria v odtieni bielej Singapore Orchid Pearl s jemne fialovým nádychom je dozdobená čiastočkami skla na vytvorenie perleťového efektu. Zvýrazňujúcim prvkom je línia bokov s motívom orchideí.

Fux Bright Yellow Dawn

Žiarivý Dawn z programu Bespoke sa radí do dlhého zoznamu vozidiel vyrobených na mieru pre dlhoročného mecenáša značky a vášnivého zberateľa automobilov Michaela Fuxa. Žltá farba Fux Bright bola namiešaná špeciálne pre neho. Každý prvok tohto auta – životom prekypujúca karoséria, kožené čalúnenie, prešívanie, dvojfarebný volant i stredy diskov kolies – oslavujú tento farebný odtieň.

Phantom Platino

Majstrovský kúsok z programu Bespoke bol pomenovaný podľa lesklého strieborno-bieleho povrchu platiny. Jeho interiér kombinuje dve textílie. Jedna pochádza z talianskej pradiarne a spája odolnosť s nádherne luxusným výzorom. Tá druhá je vyrobená z bambusových vlákien vytvárajúcich lesklý povrch. Oba materiály majú spoločný vzor na povrchu, ktorého základom je abstraktná interpretácia sošky Spirit of Ecstasy. Tento motív pokračuje aj na obklade palubnej dosky. Špeciálny dizajn hviezdneho neba Starlight Headliner je vytvorený tak, aby viedol pohľady smerom dozadu, padajúce hviezdy vytvárajú tiahle oblúky.

Cullinan Inspired by Fashion

Táto kolekcia Cullinanov z programu Bespoke je tvorená dvoma sériami po štyroch vozidlách. Každé z nich odzrkadľuje rôzne aspekty sveta módy. Výrazné automobily z radu Re-Belle oslavujú pastelové farby v exteriéri ako zelenú Lime, sivú Gunmetal, ružovú Wildberry a bielu Arctic. Interiéry zdobia akcenty v zelenej Lime či ružovej Peony. Druhý rad Fu‑Shion prichádza v zelenej Military, sivej Burnout, žltej Forge a sivej Tempest s kontrastnými prvkami v oranžovej Mandarin alebo žltej Forge vo vnútri. Pre túto sériu vytvorili dizajnéri programu Bespoke úplne nový jedinečný prvok Starlight Tailgate. Tvorí ho 192 jemných svetielok „hviezdičiek“ umiestnených do perforovaného koženého čalúnenia veka batožinového priestoru. Pri jeho otvorení tak strop Starlight Headliner pokračuje až za hranice interiéru.

Chceš ísť na stáž do Rolls-Royce? Na ďalšej strane nájdeš postup ako na to.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokAmerický Volkswagen Atlas sa dočkal modernizácie, no ostal bez V6
Nasledujúci článokRam 1500 REV sa predstavil počas Super Bowlu