Domov Lifestyle Niektoré autá sa oplatí ponechať. Časom zrejú ako víno a naberajú na...

Niektoré autá sa oplatí ponechať. Časom zrejú ako víno a naberajú na hodnote

Mať v garáži auto, ktorého bolo vyrobených iba zopár kusov, nie je nikdy na škodu veci. Aktuálne niekoľkonásobne zbohatla aj istá dvojica.

Ferrari California je samo o sebe vzácnym kusom vozidla. Čo sa týka amerického trhu, tu sa talianska automobilka rozhodla predĺžiť rázvor na svojom modeli a z krátkeho sa razom stal dlhý. Vozidlo bolo vystavené na autosalóne v New Yorku v roku 1962. Ide o veľmi vzácny kus, pretože modelov California bolo vyrobených iba 106 kusov. Z toho na krátkom rázvore vzniklo iba 56 a tých, ktoré mali aj zakryté svetlá, bolo iba 37. Aby týchto unikátnych prvkov nebolo málo, tak výnimočný je aj samotný lak Azzurro Metalizzato s interným označením MM 16240. Takéto lakovanie dostalo iba pár kusov, ktoré vzišli z dielne Pininfarina.

Toto Ferrari 250 GT SWB California Spider si našlo svoj domov v americkom Hollywoode začiatkom sedemdesiatych rokov. Auto však nie je v bezchybnom stave. V tom istom období došlo k havárii nárazom do obrubníka. Táto nehoda si vyžiadala obeť na zavesení kolies a na časti výfukového ústrojenstva. Ako búrané vozidlo ho kúpila dvojica Charles Betz a Fred Peters. Tí Ferrari 250 GT California nechali opraviť a väčšia renovácia prišla začiatkom roka 2000. Vtedy páni, teda respektíve ich auto, získalo certifikát Ferrari Classiche.

1962 Ferrari 250 GT SWB California Spider | Amelia Island Auctions 2023

O kvalitách auta hovoria aj ocenenia z vystavovaní. Majitelia sa však teraz rozhodli auto poslať ďalej do sveta prostredníctvom aukcie Gooding & Company, čo im zarobilo 18.045.000 dolárov, resp. cca 17 miliónov eur. Najzaujímavejšou satisfakciou je to, že auto voľakedy kúpili za 2.400 dolárov (2.200 €). Ferrari 250 GTO Spider si počas existencie určite vypýtalo nemalé peniaze do renovácie a hlavne času, no zadosťučinenie pri koncovej čiastke je určite veľmi pekné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJgoodingco.com
Predchádzajúci článokTalianka hore bez. Predstavujeme úplne nové Ferrari Roma Spider
Nasledujúci článokDodge sa lúči s modelom Challenger edíciou Last Call