Po menšej odmlke sa vraciame so sekciou Back in time. Dnes sme si pripravili pre Vás, našich čitateľov, najvhodnejšiu alternatívu pre BMW M3 E30 a to Alpinu B6 3.5!

BMW E30 boli stále špecifickými autami, ktoré dokážu ohúriť rôzne generácie. Či už patríte k mladšej alebo k tej staršej. Pomaličky, ale isto sa z nich stávajú zberateľské kúsky a množstvo z nich je možné považovať aj za vystavovateľské kusy. Ak sú jednotlivé automobily v pôvodnom stave s čo najmenším nájazdom, tak ich cena iba stúpa. Zvlášť, pokiaľ ide o 6-valcovú E30 alebo M3. Samotná E30-tka sa do výroby dostala v roku 1982, no už v tých časoch bavorská automobilka spolupracovala s dcérskou firmou Alpina.

Táto konkrétna Alpina B6 3.5 z roku 1986 bola prednedávnom k videniu na aukcii na internetovej stránka eBay. Podľa popisov bolo o auto veľmi dobre starané a bolo vo vynikajúcom stave. Podľa predajcu bolo taktiež jediným svojho druhu na území celého USA. Majiteľ za automobil požadoval 62 tisíc dolárov, čo je v prepočte na eurá okolo 57 tisíc eur. To, že má auto vyše dvadsaťpäť rokov, tak na kráse jej veľmi neubudlo a takisto jej cenovka stále len rastie. Dohromady vzniklo 218 kusov tejto krásky. Ak je teda tento kus jediným svojho druhu v USA, tak po svete behá alebo sa schováva v garážach ďalších 217 unikátov o ktorých sa ani nevie.

Exteriér automobilu hovorí jasnými slovami značky Alpina. Decentné pruhy tiahnuce sa celou karosériou, klasické viac lúčové kolesá a typický predný nárazník týchto modelov. V interiéri sa nachádza krásny volant, špeciálne sedadlá a modifikovanú riadiacu páku.

Pod kapotou sa ukrýva 3,5-litrový radový šesťvalec s upraveným výkonom na 180kW/245koní. Ide o rovnaký motor aký nemecká spoločnosť Alpina dávala do modelu B6 3.5S, len s tým rozdielom, že 3.5S bola postavená na základoch M3 E30. Klasická B6 3.5 dokáže z pokoja na 100 km/h zrýchliť v priebehu 6,6 sekundy a maximálna rýchlosť je 246 km/h.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: Košice a policajná naháňačka!
Nasledujúci článokTrikrát NAJ! Aj taký vie byť nový Ford Fiesta ST.