Domov Lifestyle Navštívte klenot na Orave – Kaštieľ Kubínyi

Navštívte klenot na Orave – Kaštieľ Kubínyi

Tentokrát sa pozrieme opäť do iného regiónu, konkrétne na Oravu. Vyšný Kubín je obec neďaleko okresného mesta Dolný Kubín. Jej významnou stavebnou a prakticky neprehliadnuteľnou dominantou je Kaštieľ Kubínyi z 18. storočia. Objekt patril celé stáročia rodu Kubínyi – jednému z najvýznamnejších zemianskych rodov v regióne. 

V 17. storočí tu Beňadik Kubínyi postavil renesančnú kúriu, ktorá bola v období baroka zväčšená. O významnú rekonštrukciu v 18. storočí sa zaslúžil Jozef Kubínyi s manželkou Amaliou de Adda počas barokovej prestavby. Kaštieľ plošne zväčšili a obohatili o typické cibuľové veže, ktoré dodnes dodávajú objektu nezameniteľný charakter. Rovnako sa zatraktívnil aj interiér, v ktorom pribudli nádherné stropné maľby. Tie však boli v 20. storočí počas neodborných zásahov zamaľované, poprípade úplne zničené a dlhé roky sa o nich vôbec nevedelo. Ich čaro a hodnota bola odhalená až počas poslednej rekonštrukcie. Kaštieľ Kubínyi vo Vyšnom Kubíne síce dlhé roky chátral, no noví majitelia mu vdýchli nový život.

Súčasnosť

Kaštieľ Kubínyi začal písať nový príbeh v roku 2010. Celý areál prešiel rozsiahlou a veľmi citlivou rekonštrukciou s cieľom zachránenia jeho historicko-kultúrnej hodnoty a prinavrátenia nového života tomuto výnimočnému miestu. Dôkazom vydarenej rekonštrukcie je aj udelenie ceny FÉNIX Ministerstvom kultúry SR za príkladnú obnovu a záchranu národnej kultúrnej pamiatky. V rozsiahlom historickom areáli, ktorého hlavnou dominantou je barokový kaštieľ, v súčasnosti nájdete s citom zariadené hotelové priestory s 12 izbami, moderné wellness, krásnu vínnu pivnicu a rozsiahly anglický park. V priestoroch bývalej hospodárskej budovy vznikol po rekonštrukcii elegantný eventový priestor na prenájom. 

Interiér kaštieľa zdobí expozícia historického nábytku a vzácne stropné maľby, ktoré si môžete pozrieť počas komentovaných prehliadok kaštieľa. Príďte a presvedčte sa sami o úžasnej energii vyžarujúcej z každého detailu. Načerpajte novú energiu vo všadeprítomnej zeleni, oddýchnite si v pôvabných priestoroch kaštieľa, zregenerujte svoje telo i myseľ v modernom wellness, doprajte si masáž alebo sa len tak poprechádzajte po krásnom historickom parku. A večer si pohodlne vychutnajte pohár vína s ľahkým občerstvením v elegantných priestoroch domu de Adda alebo priamo na terase s výhľadom na šarmantný barokový kaštieľ a okolitú prírodu.

Kaštieľ Kubínyi

Ubytovanie

V podkroví historického barokového kaštieľa z 18. storočia na vás čaká 5 elegantných izieb. Sú síce dispozične odlišné, no spája ich komfort a citlivý prístup k rekonštrukcii objektu. Kombinácia moderného zariadenia spolu s historickými prvkami nepochybne umocnia Váš zážitok z pobytu. Ďalších 7 komfortných izieb s terasou je pre vás k dispozícii v dome de Adda. Areál Kaštieľa Kubínyi vám poskytne tak veľmi potrebný pokoj. Tu jednoducho vypnete od všetkých povinností, ktoré Vás za bránami areálu čakajú. 

Kaštieľ Kubínyi

Štýlová gastronómia

Nenechajte si ujsť pravidelné degustačné večere a kultúrno- spoločenské akcie, ktoré sú pre Vás pripravené počas roka. Na každú akciu sú pozvaní kreatívni kuchári, ktorí Vám svoje majstrovstvo predstavia počas tematických gastronomických večerov. Aby ste boli vždy informovaní, sledujte web kaštieľa v sekcii Eventy – program podujatí alebo na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Eventový priestor sa nachádza v Dome Amalie de Adda, ktorý pôvodne slúžil ako hospodárska budova v areáli.

Objekt bol zrekonštruovaný s dôrazom na detail a vy si tu dnes môžete objednať narodeninovú oslavu, rodinný obed, svadobnú hostinu alebo spríjemniť firemný teambuilding. Vaše menu Vám bude pripravené na mieru podľa vašich preferencií. Víno, ktoré nájdete vo vínnej karte, bolo starostlivo vybraté samotnými majiteľmi počas ich vínnych ciest vo vybraných európskych a slovenských vinárstvach prevažne rodinného charakteru. Víziou Kaštieľa Kubínyi je šíriť vínnu kultúru medzi širokým publikom a zároveň tak spájať ľudí práve cez tento elegantný nápoj. Určite si nenechajte ujsť pravidelné vínne degustácie spojené s kvalitnou gastronómiou.

Kaštieľ Kubínyi

Samozrejme wellness

Zaplávajte si v bazéne s protiprúdom, osviežte sa pod efektom tropického dažďa v zážitkových sprchách, zregenerujte svoje telo i myseľ v suchej či parnej saune, doprajte si masáž alebo si jednoducho odpočiňte v oddychovej zóne s výhľadom na magický Veľký Choč. Antikorový bazén o veľkosti 8,5m x 4,5m x 1,3 m je vybavený protiprúdom na plávanie, perličkovou masážou a dvojstupňovými hydromasážnymi tryskami. Spokojní a uvoľnení si potom vychutnajte vynikajúce občerstvenie s pohárom vína alebo sezónnych nápojov v krásnych historických priestoroch kaviarne Amalia. Pri priamej rezervácii ubytovania na 3 a viac nocí získavate jednorazový vstup do wellness zadarmo. Inak je cena vstupného: wellness na 2hod: 14€/ubytovaní hostia, 16€/externí hostia.

Kaštieľ Kubínyi

Kontakt:

  •  +421 948 000 634 Recepcia
         +421 948 001 228 Recepcia
  •  info@kastielkubinyi.sk

 Mjr. Archipova 25, Vyšný Kubín

https://www.facebook.com/kastielkubinyi

https://www.instagram.com/kastielkubinyi/

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 23

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElon Musk navštívil Čínu, naštval tým prezidenta Bidena
Nasledujúci článokElektromobilom naprieč Afrikou – nabíjanie trvá celý deň, ale má to aj výhody