Domov Lifestyle Octavia ako z hororu, kto za to zaplatí?

Octavia ako z hororu, kto za to zaplatí?

Zdroj: cobishop.cz

Dosť čudná skladačka. Asi toto napadne väčšine pri pohľade na tento zberateľský kúsok. Toto auto môžeme označiť za jednu z najškaredších „Škodoviek“ v histórii značky. Aj úplne nový model vyzerá, akoby mal za sebou dopravnú nehodu. Povedzte úprimne, chceli by ste takúto Octaviu? Predtým než si urobíte svoj názor, pozrime sa spoločne na viacero detailov.

Táto skladačka rozhodne nie je žart. Značku Škoda a jej model Octavia netreba nijako zvlášť v našich končinách predstavovať. Aj napriek tomu, že sa Octavia mnohokrát stáva obeťou nie úplne najvkusnejších tuningových úprav, toto je fakt silná káva. V tomto prípade však nejde o reálny model, ale o stavebnicu, ktorá by mala priniesť pre zberateľov model Škoda Octavia RS z roku 2020. Laik by však v tomto konkrétnom kúsku rozpoznal model Octavia iba s ťažkosťami.

Myslia to vážne?

Už na prvý pohľad vidíme, že v tomto prípade asi všetko spolu nehrá. Jediná podobná črta s modelom Octavia RS zostáva modrá farba. Tam však podobnosť tak trochu končí. Dizajn tohto „zberateľského“ modelu by sa dal nazvať odvážnym. Reálna Škoda Octavia RS má vkusné črty a oku lahodiace tvary. Táto stavebnica však skôr pôsobí komicky ako realisticky. Paradoxne, keďže modely iných automobilov od tohto výrobcu viac kopírujú realitu. Možno sa iba netrafili.

Aby sme však boli féroví, okrem modrej RS farby má tento model ďalší spoločný znak s modelom z Mladej Boleslavi. Konkrétne logo Škoda. Predná časť vozidla vyzerá, akoby zrazila zopár jeleňov a tak trošku „defektná“ je aj samotná silueta a rovnako aj zadná časť. Model však aj napriek tomu ponúkne otváranie kapoty a zadného kufru a možnosť otáčania volantom.

Octavia
Zdroj: cobishop.cz
Oficiálna licencia a cenovka nad 100 eur

Zberateľský model si rozhodne môžete aj zakúpiť. Ak po ňom zatúžite, pripravte sa zaplatiť čiastku presahujúcu 3 tisíc korún českých, čo v aktuálnom kurze robí zhruba 126 eur. Táto hranatá skladačka nesúca meno modelu Octavia má dokonca aj licenciu výrobcu Škoda Auto.

Octavia
Zdroj: cobishop.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.7 / 5. Počet hodnotení 119

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNio ET5 Touring čoskoro v Európe, jeho ambasádorom je Stig
Nasledujúci článokTypicky otcovské auto? Šedá Škoda Octavia Combi