Domov Lifestyle Návrat z 90. rokov: restomod HWA Mercedes 190E 2.5-16 Evo II.

Návrat z 90. rokov: restomod HWA Mercedes 190E 2.5-16 Evo II.

Foto: HWA

Ak ste milovníkom pretekov nemeckých cestných automobilov z konca minulého storočia, bude nadchádzajúce oživenie motoršportovej klasiky od HWA AG váš nový sen. Na exteriéri nemusia byť žiadne znaky trojcípej hviezdy Mercedesu, aby ste zistili, že toto je nezameniteľná pocta ikonickému Mercedesu 190E 2.5-16 EVO II.

Firma HWA so sídlom v Affalterbachu, čo je zhodou okolností aj sídlo Mercedesu-AMG, tvrdí, že nadchádzajúci model „HWA Evo“ je „zúrivou reinterpretáciou” legendy Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II a to dokonca vybaveného najmodernejšími technológiami. Tím HWA DTM, založený v roku 1998, osemkrát vyhral šampionát jazdcov a získal 11 titulov výrobcu s použitím vozidiel Mercedes. Koncom deväťdesiatych rokov firma pomohla vyrobiť legálnu homologovanú verziu Mercedesu CLK-GTR nazývanú „Strassenversion“, aby bola vhodná pre Le Mans. HWA Evo je pokračovaním úzkeho partnerstva firmy s Mercedesom.

HWA
Foto: HWA
Dizajn

Hans Werner Aufrecht, zakladateľ HWA, o projekte povedal: “Evo II bol dizajnovou ikonou začiatku 90. rokov a stanovil štandardy v oblasti štýlu. Našou myšlienkou bolo reinterpretovať tento dizajn.” Bolo vyrobených 500 kusov Evo II, všetky čierne až na dva, ktoré boli strieborné, aby auto mohlo pretekať v DTM. HWA Evo sa určite drží vizuálnej drámy pôvodného auta, no s niekoľkými kľúčovými zmenami, keďže spoločnosť HWA AG strávila vývojom a navrhovaním svojho Evo viac ako 12 000 hodín.

HWA
Foto: HWA

Nové auto je založené na Mercedese série W201, ktorý navrhol legendárny dizajnér Bruno Sacco. Rozšírené blatníky 190E Evo II sú na restomode HWA ešte väčšie a namiesto diskov v štýle ventilátora, ktorý sme videli na nákresoch minulý rok, majú retro sadu šesťlúčových diskov. Vpredu môžeme vidieť nárazník, ktorý vyzerá podobne ako na pôvodnom automobile, ale s väčším predným spojlerom. Masívne zadné krídlo má rovnaký dizajn ako má pôvodný Mercedes 190E Evo. Zadné svetlá boli vyhladené s novou interpretáciou vlnitého tvaru. Na kapote nie sú žiadne odznaky Mercedes ani trojcípa hviezda. Vzadu sa nachádza výfuk s jednou koncovkou a nápisy „HWA“ a „Evo“.

HWA
Foto: HWA
Moderná technika a astronomická cena

Výrobca tvrdí, že hnacie ústrojenstvo, výkon, podvozok, brzdy, aerodynamika a bezpečnosť budú modernejšie, hoci technické špecifikácie ešte nie sú dokončené. Oživená legenda od firmy HWA bude však oveľa vzácnejšia ako bolo pôvodných 500 kusov modelu EVO II, pričom je v pláne len 100 exemplárov. Cena bude, úprimne povedané, astronomická – 714 000 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 12

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChrysler PT Cruiser oslavuje 25 rokov
Nasledujúci článokV Mníchove skončia s výrobou spaľovacích áut