LiveWire je značkou, ktorá spadá pod zrejme najznámejšiu moto-mobilku Harley-Davidson. Táto renomovaná značka má záujem o mladších zákazníkov.

Harley-Davidson by sa dala považovať za ikonu v oblasti motocyklov, s príchodom 21. storočia sa však spoločnosti začalo dariť menej. Značka z Milwaukee sa teraz snaží riešiť tento zameškaný vlak rôznymi spôsobmi, len aby sa minimalizovali škody, ktoré boli napáchané. Iskričkou nádeje má byť práve značka LiveWire.

Vôbec prvý čisto elektrický motocykel z dielne vyšiel v roku 2019 a mal byť odpoveďou na aktuálne zmeny. Spoločnosť sa so svojim prvým elektrickým motocyklom pokúsila o presadenie sa na trhu s motorkami na čisto elektrický pohon a zároveň sa snažili o upútanie pozornosti mladšej generácie, ktorej aktuálny trend je byť ekologickejší a viac sa zaujímať o udržateľnosť.

Rozhodnutie však je také, že značka LiveWire bude iba názvom jedného modelu a stane sa tak čisto elektrickou značkou v rámci korporácie Harley-Davidson. LiveWire tak bude na trhu vystupovať ako osamostatnená značka. Pre Harley-Davidson tak pôjde o zaujímavú skúsenosť presadiť sa aj v dnešnej dobe.

Značka LiveWire by mala vykombinovať možnosti nákupu ako online, tak aj prostredníctvom showroomu. Bavíme sa tak o internetovom predaji a aj o showroomovom predaju. Pôjde tak o diametrálne odlišné svety, s ktorými sa Harley-Davidson bude musieť popasovať. Novovzniknutá značka sa bude sústrediť na mladšiu generáciu, hlavne na tých, ktorí hľadajú niečo pre ekologickejšiu mestskú dopravu. Práve elektrické motorky by mali byť kľúčom k úspechu.

Hlavným ťahúňom má byť úprava cien na mieru zákazníkovi. Keď sa motocykel LiveWire objavil prvý raz na trhu, cenová relácia bola hodná prémiovej značky. To predaju naozaj nepomohlo. Značka sa tak snaží hľadať konsenzus medzi cenou a dojazdom, pričom dojazd je odhadovaný na 235 kilometrov. 8. júla sa uskutoční Motorcycle Show, kde by LiveWire mali predstaviť svoj vlastný počin na ktorom bude zrejme vidno, akým trendom pôjdu aj ostatné modely. Vývoj ďalších modelov bude aj v spolupráci s materskou značkou Harley-Davidson.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtheverge.com
Predchádzajúci článokChystajte si peňaženky! Hyundai i20 N prichádza so slovenskými cenami !
Nasledujúci článokTEST Opel Insignia GSi 4X4, neprávom zabudnutý unikát!