Domov MOTO Harley-Davidson predstavil nový model Sportster S! Čo so sebou novinka prináša?!

Harley-Davidson predstavil nový model Sportster S! Čo so sebou novinka prináša?!

Harley-Davidson tento rok opäť prichádza do Európy s ďalším modelom ktorý v minulosti musel od nás stiahnuť kvôli prísnym Euro normám. Aj keď sa model Sportster vyrába od roku 1957 s novým modelom má spoločné len meno.

Srdcom nového Harleya Sportster S je dvojvalcový motor do V, Revolton Max 1250T ktorý má aj nedávno predstavená Pan America. Avšak oproti Pan Americe ma vyšší výkon. Upravená bola aj charakteristika motoru ako takého kde sa zlepšil priebeh v nízkych a stredných otáčkach. Presné čísla sú 1252 centimetrov kubických s výkonom 122 koní.

Pár čísel

Vďaka rozvodom DOHC ma premenlivé časovanie ventilov, hliníkové valce s kovanými piestmi a horčíkové kryty vačkov. Spriahnutý je s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. Celková hmotnosť je 227,7 kilogramov. Do palivovej nádrže sa vám zmestí 11,8 litrov benzínu čo pri priemernej spotrebe, ktorú výrobca udáva na úrovni 4,8 litra na 100 kilometrov dáva dojazd 245 kilometrov.

 

Sportster S má trojdielny rám kde je nosnou časťou aj samotný motor. Tu Harley-Davidson skombinoval oceľ s hliníkom. O pohodlie sa vám postará tlmenie od značky Showa ktoré je plne nastaviteľné. O zastavenie sa zase postará 320 milimetrový kotúč vpredu so štvorpiestikovým strmeňom Brembo, a vzadu je to 260 milimetrový kotúč s dvojpiestikovým strmeňom. Z fabriky dôjde obutá na Dunlopoch GT503 so šírkou vpredu 160 milimetrov a vzadu s hodnotou 180 milimetrov. Výška sedla je 752 milimetrov kde by s dosiahnutím na zem nemal mať problém snáď nikto.

Moderné technológie

Nachádzame sa v 21. storočí a Harley-Davidson sa tomu prispôsobil a nechýba tu moderná elektronika. Vo výbave nechýba ABS, kontrola trakcie, palivové mapy, kontrola tlaku v pneumatikách, nastaviteľná reakcia plynu či intenzita brzdenia motorom. Prejdime k jazdným režimom, tých je celkovo päť. Tri máte prednastavené s názvom Road, Rain a Šport. Ďalej máte dva Custom režimy, ktoré si viete prispôsobiť. K moderným vymoženostiam patrí aj tempomat, ktorý máte na palube. Celé sa to ovláda tlačidlami na riadidlách takže aj počas jazdy k tomu všetkému budete mať pohodlný prístup.

S klasickými budíkmi sme sa žiaľ museli rozlúčiť a nahradil ho moderný TFT displej ktorý na klasické budíky odkazuje jeho guľatým tvarom. K dispozícii máte aj bluetooth pripojenie a USB C zásuvku. Na novom displeji s priemerom 4 palce si viete zobraziť aj navigáciu z telefónu. Je potrebné však mať aplikáciu od Harley-Davidson.

Dizajn hovorí za všetko

Dizajnéri sa na novej motorke Sportster očividne sa tu vyhrali. Vyzerá naozaj naložene. Počínajúc výfukom ktorý je vyvedený pod sedačku až trubkovú zadnú kyvnú vidlicu.
Harley-Davidson do 21 storočia priviedol aj osvetlenie ktoré je ako inak LED-kové. Predný svetlomet sa taktiež odchytil od kruhových a nabral tvar obdĺžnika.

Predaj by sa mal rozbehnúť už koncom tohto roka. Cenovo by mala začínať na 15 367 €.
Harley-Davidson asi nikto nemá v sériovom prevedení a tak ponuka doplnkov a príslušenstva bude určite široká a tam sa cena samozrejme navýši. Od vyhrievaných rukovätí až po brašny a rôzne predné plexi budete mať na výber naozaj asi všetko.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJharley davidson
Predchádzajúci článokZaplavené jazdenky z Nemecka môžu ohroziť aj náš trh! Pred kúpou si dajte pozor!
Nasledujúci článokVlak rýchlejší ako lietadlo ? V Číne žiadny problém.