Určite každý z vás videl tento populárny Chevrolet priamo na plátne, kde Camaro ožíva a stáva sa z neho Bumblebee. Dobrosrdečný mimozemský strážca, ktorý ani nemá vlastný hlas. Divákov po celom svete uchvátili filmy Transformers, kde sa autá stali hrdinami.

V prvom filme série (Transformers 2007) prešiel Bumblebee pravdepodobne jeho najväčšou zmenou. Camaro z roku 1977 na začiatku stojí opustene v autobazáre. Bledé, s hrdzavými škvrnami na žltej karosérii a ,,závodnými“ pruhmi. Vezme si ho vôbec niekto?

Aj napriek tomu, že Bumblebee nie je najsilnejší alebo najväčší zo všetkých autobotov, vynahradí si to odhodlaním, statočnosťou a zmyslom pre humor. Dal by svoj život na ochranu ostatných a zastavenie Deceptikonov. A tým si získal srdcia fanúšikov.

Čmeliak sa neskôr premení na Camaro piatej generácie. Film sa natáčal v roku 2007, a to bolo dva roky predtým, než sa tento model pustil vôbec do predaja. Takže Chevrolet musel vybudovať jedinečný koncept pre potreby filmu. Úžasné čo všetko automobilka dokáže keď máte peniaze však?

Panely karosérie boli vyrobené z tých istých foriem, ako koncepcia Camaro 2006. Na podvozok Holden Monaro sa teda umiestnila vhodná kasňa a vualá – nový model je na svete! Jeho úloha v Transformeroch pomohla vybetónovať piatej generácii stabilnú cestu modelom, ktoré sa stali jednými z najkvalitnejších automobilov na trhu v nasledujúcich rokoch.

Chevrolet Camaro alias Bumblebee sa objavil v piatich celovečerných filmoch

Transformers (2007)
Transformers: Dark of the Moon (2009)
Transformers: Revenge of the fallen (2011)
Transformers: Age of Extinction (2014)
Transformers: The last knight (2017)

Celkovo režiséri filmu dokázali zarobiť na pútavom príbehu až 3 779 700 000 dolárov. Prvá snímka bola podľa môjho názoru jednoznačne najpútavejšia. Bol to jeden z prvých filmov, ktorý využíval naozaj prepracovanú grafiku, čo sa týka tavby tiel transformerov až po spomalené zábery s krásnymi detailmi. Dej filmu bol tiež niečo, čo sme predtým na plátnach v takomto rozlíšení nevideli. Netvrdím, že pokračovania neboli úspešné, ale prvý dojem zostáva predsa len navždy.

Zaujímavosti:

1. Vo filmoch Michaela Bay sme si už zvykli na Chevrolet Camaro, ale originálna postavička bola Volkswagen Beetle. Režisér však nechcel, aby si ho všetci mýlili s Herbiem.

2. V roku 2011 pri natáčaní filmu bolo dokopy zničených viac ako 536 vozidiel.

3. V druhej snímke z roku 2009 vystupovalo vo filmoch aj červené Ferrari, ktoré zapožičala automobilka. Autobot Dino mal ,,umrieť“, ale talianska spoločnosť nechcela dovoliť, aby niekto zabil ich auto. Takže Ferrari sa po svojej ,,smrti“ transformovalo to Wheeljacka.

4. Vo filme je vidno neustále zasahovať amerických vojakov. Prekvapením však je, že americká vláda naozaj poskytla niekoľko originálnych vojenských vozidiel aj vojakov pri natáčaní filmu. Aby to bolo autentickejšie?

5. Tieto filmy boli sfilmované na báze detskej hračky. Transformeri mali pôvodne čistejší úmysel – a to nerobiť po dome neporiadok. Hasbro preto vytvorilo hračku, s ktorou keď sa dieťa dohrá, jednoducho ju zloží a koniec upratovania.

Zdroje: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBratislavský autobus skončil po hrozivo vyzerajúcej nehode za zvodidlami
Nasledujúci článokDS 3 Crossback: Elektrické SUV už čoskoro!