Domov News BMW nadchlo puristov – manuál pre Z4, viac koní pre M4

BMW nadchlo puristov – manuál pre Z4, viac koní pre M4

Foto: BMW

Niektorí už ani nedúfali. BMW predstavilo model Z4 M40i v špeciálnej edícii s manuálnou prevodovkou. V rámci faceliftu sa BMW M4 Competition dočkalo vyššej porcie výkonu.

Špeciálna edícia BMW Z4 má názov Pure Impulse a umožní vychutnať si jazdu s vetrom vo vlasoch a s radovým šesťvalcom v spoločnosti troch pedálov. Trojlitrový radový šesťvalec poskytuje najvyšší výkon 250 kW (340 k) pri 5 000 – 6 500 ot./min. a maximálny krútiaci moment: 500 Nm pri 1 600 až 4 500 ot./min. So šesťstupňovou manuálnou prevodovkou zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, čo je o desatinku pomalšie ako variant s automatom. BMW tvrdí, že použitý manuál vznikol špeciálne pre tento model. Svojimi vlastnosťami sa prispôsobila vysokému výkonu motora a zahŕňa špecifické M komponenty. Vonkajší mechanizmus radenia, pozostávajúci z radiacej páky, jej vedenia a spojenia s prevodovkou, je vyrobený na mieru pre Pure Impulse edition.

BMW Z4 M40i
Foto: BMW

Ďalší prvok edície Pure Impulse predstavujú nové M disky kolies z ľahkej zliatiny vo vyhotovení s dvojitými lúčmi, s vysoko lesklou povrchovou úpravou Black a s priemerom 19 palcov vpredu a 20 palcov vzadu. Pre novú edíciu sú vyhradené dve zelené metalízy Frozen Deep Green a Sanremo Green.

Facelift BMW M4

Radový šesťvalcový motor v BMW M4 bude po novom dostupný v troch výkonových stupňoch. V rámci konkurencie stále nemá obdobu kombinácia motora s výkonom 353 kW (480 k) so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Pohonná jednotka v BMW M4 Competition bude naďalej poskytovať maximálny výkon 375 kW (510 k). Avšak v kombinácii s pohonom všetkých štyroch kolies bude agregát naladený na výkon až 390 kW (530 k).

BMW M4
Foto: BMW

Všetky výkonné automobily prémiového segmentu strednej triedy majú vďaka aktuálnym úpravám ideálne predpoklady na to, aby pokračovala ich popularita na medzinárodných automobilových trhoch a zároveň si upevnili svoju vedúcu pozíciu v segmente. Hlavným predajným trhom pre M4 Coupé sa stali USA, po ktorých nasleduje Čína, Nemecko a Spojené kráľovstvo. BMW M4 Cabrio dosahuje jednoznačne najvyššie predajné čísla v USA. Okrem toho sa štvorsedadlový automobil s otvorenou strechou teší veľkej obľube aj v Nemecku a v Spojenom kráľovstve. Na každom z relevantných trhov zaujímajú modely radu M4 s jasným náskokom pozíciu lídra na trhu.

Uvedenie nových modelov na trh je naplánované na marec 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok8-ročná záruka aj pokec s autom. Nový Peugeot vyzerá sľubne
Nasledujúci článokPolícia zverejnila video zo smrteľnej zrážky kamionistu deň po nehode