Domov News Volkswagen kompletne odhalil elektrické kombi ID.7 Tourer

Volkswagen kompletne odhalil elektrické kombi ID.7 Tourer

Foto: Volkswagen

Volkswagen rozširuje portfólio radu ID.7 o kombi s názvom Tourer. Ide o jedno z mála plne elektrických kombi vo vyššej strednej triede.

Volkswagen umne dopĺňa Passat Variant o čisto elektrickú alternatívu – ID.7 Tourer. Oba produktové rady sa navzájom dopĺňajú a spoločne pokrývajú všetky relevantné typy pohonu – od benzínových a naftových motorov cez plug-in hybridy s predpokladaným elektrickým dojazdom viac ako 100 kilometrov až po plne elektrické vozidlá s dojazdom takmer 700 km.

Volkswagen ID.7 Tourer
Foto: Volkswagen

ID.7 Tourer sa od sedanu líši najmä dlhou líniou strechy a jej elegantným prechodom na veko batožinového priestoru. Štýlovo je Tourer fúziou klasického kombi vo formáte Passatu Variant a dynamického auta typu shooting brake, akým je napríklad Arteon. Vďaka zvýšenej výške vzadu je objem batožinového priestoru ešte väčší ako v limuzíne: s piatimi osobami na palube má ID.7 Tourer kapacitu kufra 605 litrov. Pri naložení až po operadlá predných sedadiel a po strechu sa tento údaj vyšplhá na 1 714 litrov.

Volkswagen ID.7 Tourer batožinový priestor
Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen ID.7 Tourer bude uvedený na trh s inovatívnymi technologickými funkciami vrátane štandardne vybaveného head-up displeja s rozšírenou realitou (AR). Ten premieta informácie relevantné pre cestu do zorného poľa vodiča, takže jeho oči sa môžu sústrediť na cestu. AR head-up displej zároveň mení architektúru kokpitu, pretože umožňuje, aby sa klasické prístroje stali kompaktnými.

Foto: Volkswagen
Nová aplikácia Wellness In-Car

V novom ID.7 Tourer Volkswagen implementuje komfort prémiovej triedy. Umožňujú to detaily, ako sú vetracie otvory, ktoré sú automaticky ovládané malými riadiacimi motorčekmi, a ergoActive sedadlá s funkciou masáže tlakových bodov a automatickou klimatizáciou. Ďalšou novinkou na palube je panoramatické strešné okno s inteligentným sklom. Vrstvy skla je možné elektronicky prepnúť na nepriehľadné alebo číre. Úplne nová je aplikácia Wellness In-Car. Tá umožňuje nastavenie rôznych funkcií vozidla pomocou troch predkonfigurovaných programov (Fresh Up, Calm Down a Power Break), ktoré môžu pomôcť zlepšiť pohodu počas cesty alebo prestávok. V závislosti od výbavy vozidla má aplikácia prístup k osvetleniu pozadia, zvuku, klimatizácii, funkcii inteligentného skla, klimatizácii sedadiel a masáži sedadiel, ako aj k ID.LIGHT a obrazovke infotainmentu.

Volkswagen ID.7 Tourer panoramatická strecha
Foto: Volkswagen

Volkswagen pre ID.7 Tourer ponúkne dve rôzne veľkosti batérie. V závislosti od obsahu energie batérie sa očakáva, že elektrické vozidlo dosiahne dojazd podľa WLTP až 685 km. Najväčšia batéria je navrhnutá pre maximálny výkon nabíjania 200 kW. Pri tejto úrovni výkonu je možné batériu nabiť z 10 na 80 percent za menej ako 30 minút.

Volkswagen ID.7 Tourer sa bude vyrábať spolu so sedanom a SUV ID.4 v nemeckom Emdene. Zahájenie predaja ID.7 Tourer je naplánované ešte na tento kvartál.

World premiere - The ALL-ELECTRIC ID.7 TOURER🎉

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMuž našiel spôsob, ako tankovať celý rok zadarmo
Nasledujúci článokToyota, VW i Kórejci ticho závidia. Škoda na Slovensku navyšuje predaje