Domov News Čoskoro začnú predávať auto, ktorého cena môže rásť

Čoskoro začnú predávať auto, ktorého cena môže rásť

Foto: BMW

Na prvý pohľad nemusí vyzerať ničím výnimočne, no vo svetle udalostí, ktoré nás pravdepodobne čakajú v najbližších rokoch, to môže byť skvelá príležitosť ako sa voziť v športovom aute, ktoré nebude strácať na hodnote, ba možno priam naopak.

BMW Z4 je súčasťou portfólia mníchovskej automobilky od roku 2002. Súčasná tretia generácia bola vyvíjaná v spolupráci s Toyotou, takže pokiaľ vám príde roadster málo praktický, siahnuť môžete po kupé s názvom Toyota Supra. Nadšenci šoférovania od začiatku predaja hlasno volali aj po možnosti voľby manuálnej prevodovky pre M-kový model. Kým Toyota na tieto výzvy reagovala o niečo skôr, BMW si tú najlepšiu konfiguráciu nechávalo v rukáve až do teraz. Už čoskoro príde na slovenský trh BMW Z4 M40i v špeciálnej edícii Pure Impulse so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

BMW Z4 Pure Impulse edition
Foto: BMW

Nie je to iba o namontovaní manuálu do auta, ale model Z4 prešiel kvôli tomu komplexnejšími zmenami. Už len pokiaľ ide o samotnú prevodovku, tak tá vznikla špeciálne pre použitie v Z4. Vonkajší mechanizmus radenia, pozostávajúci z radiacej páky, jej vedenia a spojenia s prevodovkou, je vyrobený na mieru pre Pure Impulse edition.

BMW Z4 Pure Impulse edition
Foto: BMW
Cena

Balík Pure Impulse je pre Z4 k dispozícii za príplatok 6.202 eur. Okrem manuálnej prevodovky tento balík obsahuje špecifické M disky kolies z ľahkej zliatiny vo vyhotovení s dvojitými lúčmi a s priemerom 19 palcov vpredu a 20 palcov vzadu. Zvoliť si potom k autu môžete dve nové zelené metalízy – Frozen Deep Green alebo Sanremo Green.

BMW Z4 Pure Impulse edition
Foto: BMW

Pod kapotou BMW Z4 M40i sa nachádza trojlitrový radový šesťvalec poskytujúci najvyšší výkon 250 kW (340 k) pri 5 000 – 6 500 ot./min. a maximálny krútiaci moment 500 Nm pri 1 600 až 4 500 ot./min. S manuálom zrýchli Z4 M40i z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, čo je o desatinku pomalšie ako s automatom. Hmotnosť verzie s manuálom zatiaľ nie je známa. Roadster s 8-stupňovou automatickou prevodovkou aktuálne váži 1.640 kg.

Foto: BMW

Výroba BMW Z4 M40i Pure Impulse edition sa spustí v marci. Naďalej bude prebiehať v Grazi u výrobného partnera BMW Group – Magna Steyr Fahrzeugtechnik.

BMW Z4 vs. MIATA - Startstop.sk X SMUSIATA

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 17

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAuto vzalo stovkám ľudí život aj zdravie – štatistika nehodovosti za rok 2023
Nasledujúci článokHranica 300 modelov pokorená, Singer ale s Porsche nekončí