Domov Lifestyle Hranica 300 modelov pokorená, Singer ale s Porsche nekončí

Hranica 300 modelov pokorená, Singer ale s Porsche nekončí

Foto: Singer

Spoločnosť Singer vyrobila v poradí už 300. restomod legendárneho modelu Porsche 911. Úpravca z americkej Kalifornie sa snažil v prípade tohto „jubilejného“ modelu spojiť výkonnú techniku so štýlom plným elegancie.

Hranica 300 vyrobených modelov sa môže zdať pre bežné automobilky otázkou zopár hodín. Spoločnosť Singer sa však venuje výrobe trošku odlišných kúskov a pomaly ale isto sa stáva novodobou legendou. Už viac ako 15 rokov vyrába tie najimpozantnejšie restomody klasických Porsche 911. Pod kapotou však ukrývajú moderné technológie spojené s ikonickým dizajnom.

Foto: Singer
Základom Targa

Rok 2009 sa stal tým rokom, kedy spoločnosť Singer začala svoju púť vo svete automobilov. V dnešnej dobe sa tento výrobca radí medzi etablované značky a za svoju históriu dokázal vyprodukovať už 300 unikátnych kúskov. Ten s poradovým číslom 300 vyzerá ako Porsche z prelomu šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia. V skutočnosti však má základ v modernejšom modeli.

Ide konkrétne o Porsche 911 Targa s označením 964 z roku 1990. Tento model však múdre hlavy a šikovné ruky ľudí zo Singeru prestavali na slušný retro kúsok. Ultraľahká karbónová karoséria dostala unikátny odtieň modrého laku s názvom Resistance Blue. Celkový dojem dotvára aj elegantný prúžok s nápisom Porsche.

Singer Porsche 911
Foto: Singer
Plochý šesťvalec a manuál

Model má odnímateľnú časť strechy ako každá poriadna Targa. Táto časť dostala o niečo tmavší odtieň modrej a dopomáha tak k celkovému vzhľadu spolu s oranžovým interiérom a modrými kobercami, ktoré ladia s vonkajšou farbou. Skvelým detailom je rozhodne aj otáčkomer v oranžovej farbe. Pod kapotu sa dostal vzduchom chladený atmosférický štvorliter. Ide o plochý šesťvalec z dielne Singeru s výkonom 390 koní a možnosťou dostať sa až po hranicu 9-tisíc otáčok za minútu.

Singer Porsche 911
Foto: Singer

So skvelým zvukovým prejavom pomôže aj titánový výfuk s nízkou hmotnosťou. V prípade modelu s číslom 300 dostane motor ako parťáka 5-stupňovú manuálnu prevodovku. A za zmienku rozhodne stoja aj karbón-keramické brzdy a disky kolies Fuchs. Spoločnosť Singer ešte v roku 2022 pozastavila prijímanie objednávok na podobné klasické modely. Samotný šéf spoločnosti Rob Dickinson potvrdil, že spoločnosť chce vyrobiť 450 modelov z tejto série. O tom, čo ponúkne spoločnosť ďalej, zatiaľ môžeme iba špekulovať.

Foto: Singer

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJSinger
Predchádzajúci článokČoskoro začnú predávať auto, ktorého cena môže rásť
Nasledujúci článokPrekvapenie? Najpredávanejšia značka Stellantisu nie je Peugeot ani Citroën