Domov News Singer DLS Turbo je 700-koňový restomod z Kalifornie

Singer DLS Turbo je 700-koňový restomod z Kalifornie

Kalifornská spoločnosť Singer pokračuje v produkovaní krásnych restomodov zameraných na automobily značky Porsche. Najnovšie predstavuje model DLS Turbo vychádzajúci z pretekárskeho Porsche 934/5 zo 70. rokov. 

Písmená DLS znamenajú skratku slov Dynamic and Lightweighting Study. Ide o poctu pôvodným automobilov navrhnutých pre vytrvalostné preteky, na ktoré Rob Dickinson, výkonný predseda a zakladateľ Singer Group, rád spomína. Mal 12 rokov, keď mu otcov priateľ ukázal film Super 8 z roku 1977 zo 6-hodinových pretekov vo Watkins Glen. Porsche sa mu tak zapáčilo, že si povedal, že raz spolu so svojimi klientmi toto vozidlo oslávi tak, ako sa patrí. Singer DLS Turbo sa tak predstavuje rovno v dvoch verziách – okruhovej v oranžovom laku a obrím zadným krídlom a v civilnej na bežné cesty v béžovej farbe.

Vozidlá upravené spoločnosťou Singer, ktorá vznikla v roku 2009, boli doteraz poháňané drahými atmosférickými šesťvalcami s objemom 4,0 litra od Williams Advanced Engineering. V prípade DLS Turbo ide o výraznú zmenu, keď si k vysokému výkonu až 700 koní pomáhajú preplňovaním. Plochý šesťvalec má objem 3,8 litra a spolupracuje a manuálnou prevodovkou prenášajúcou krútiaci moment na zadné kolesá. Agregát je vyladený tak, aby bol schopný točiť viac než 9000 ot./min.

Singer DLS Turbo

Tvar karosérie z uhlíkových vlákien je ovplyvnený výpočtovou analýzou dynamiky tekutín (CFD) s cieľom optimalizovať aerodynamický výkon. Centrálne predné nasávanie a vetracie otvory na kapote optimalizujú chladiaci výkon, zatiaľ čo nasávanie zadných blatníkov a kanály NACA pomáhajú chladeniu bŕzd a dvoch turbodúchadiel. Nainštalované sú tiež výkonné karbón-keramické brzdové kotúče a ľahké monoblokové strmene pre cestné aj okruhové použitie. Pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 alebo Cup 2R sú obuté na ľahkých 19” (vpredu) a 20” (vzadu) kovaných horčíkových kolesách so stredovým zámkom.

Interiér je, pochopiteľne, možné prispôsobiť vkusu zákazníka. Ten si môže vybrať lakovanie, kožu či materiály presne na mieru. Vozidlo bude možné vidieť na Festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa začína už 13. júla alebo v auguste na motoristickej akcii v Monterey v severnej Kalifornii. Cena úpravy nie je zverejnená, keď ide o vysoko individualizovanú záležitosť.

Singer DLS Turbo

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Urus stratí V8, bude z neho elektromobil
Nasledujúci článokŠéf Audi Markus Duesmann bol odvolaný. Kto ho nahradí?