Zrejme patríte mezdi ľudí ktorý postrehli, že pred nedávnom pápež František dostal Lamborghini. Pravdepodobne ho nestihol ani zabehnúť, pretože v sobotu bolo predané na dražbe.

Auto však je v akéjsi “pápežskej verzíi”. Oproti bežnému Huracanu naviac ponúkne podpis na kapote od svätého otca Františka. Naviac je vysvätené za prítomnosti vedenia automobilky Lamborghini. Cena bežného modelu Lamborghini Huracan LP 580-2 je približne 200-tisíc eur.

Ak predpokladáte, že konkrétny model bol predaný za viac peňazí, máte pravdu. Vydražil sa za 715.000-tisíc eur. V minulosti bol pápež obdarovaný napríklad motocyklom značky Harley-Davidson. Ktorý bol podobne, vydražený v aukcií. Výťažok sa venoval na charitu.

Čiastka bude venovaná na financovanie rekonštrukcie obydlí, náboženských priestorov a verejných budóv v Iraku. Za účelom pomoci kresťanskej časti obyvateľstva postihnutou vojnou. Nejaká čiastka sa vyčlení od Vatikánu aj pre talianske združenie, ktoré pomáha obetiam prostitučných gangov, a pre talianske organizácie pôsobiace v Afrike.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBack in time: VW Golf Mk1 – auto, ktoré udalo trend hot-hatchov.
Nasledujúci článok37. ročník Wörthersee GTI Treffen 2018