PROJECT HERO je nový Land Rover Discovery určený na záchranné operácie

 

Land Rover je známy výrobou áut ktoré s terénom nemajú problém, teraz však zašli ešte ďalej.

Čo sa stane keď sa táto značka spojí s červeným krížom a spolu pracujú na projekte ktorý má zachrániť ľudské životy ?

Vznikne jedinečný Land Rover Discovery pre Rakúsku horskú záchrannú službu. S integrovaným záchranárskym pátracím dronom, ktorý môže vzlietnuť a pristáť počas jazdy na streche Discovery. Umožnila to unikátna magnetická samocentrovacia Drone technológia. Dron je navyše možné ovládať priamo cez infotaiment vozidla.

Vozidlo je vybavené najmodernejšími komunikačnými technológiami a vzniklo na základe viac než 60-ročného partnerstva medzi značkou Land Rover a Červeným krížom. Bude pomáhať záchranárom lepšie sa adaptovať na vzniknutú situáciu napríklad pri zosuvoch pôdy, potopách alebo zemetraseniach. Pohľad z vtáčej perspektívy umožní záchranárom skúmať núdzové situácie z bezpečnej vzdialenosti.

Projekt Hero bude umiestnený na rakúskom výcvikovom stredisku Červeného kríža v Erzbergu, v hornatom mínovom  priestore Eisenerz a vo Viedni, po dobu 12 mesiacov od júna 2017. Drone bude testovaný v simuláciách k vývoju nových a inovatívnych technológií pre zmierňovanie následkov katastrof a na skúšobných jazdách pre zložité  prírodné katastrofy, vrátane použitia v noci a v hustých lesoch. Projekt Hero bude tiež použivaný pri situáciách kedy Červený kríž poskytuje potrebnú podporu v časoch prírodných katastrof, ako je napríklad ťažký sneh alebo povodne, alebo nehody.

Pod kapotou záchranárskeho Discovery nájdeme upravený troj-liter TD6 z klasického Discovery.

The All-New Land Rover Discovery - Project Hero

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche Panamera Sport Tourismo
Nasledujúci článokTEST – Volkswagen Tiguan