Domov News Čínsky Ford Bronco s interiérom z Géčka prekvapí cenou

Čínsky Ford Bronco s interiérom z Géčka prekvapí cenou

Foto: Wey

Čínsky Ford Bronco? Tento off-road z východu sa až nápadne podobá na legendárne Bronco. A dôležité je, že sa to vôbec nesnaží skrývať.

Čínsky Ford Bronco, respektíve kópia slávneho off-roadového modelu, sa môže pochváliť viacerými zaujímavými prvkami. Za zmienku rozhodne stojí uzávierka troch diferenciálov, čo mu umožňuje zvládať aj tie najťažšie nástrahy v rozličných terénoch. Reč je o modeli s názvom Wey Tank 300.

Wey Tank 300
Foto: Wey
Niečo z Bronca, niečo z Géčka

Predná časť modelu Wey Tank 300 má okrúhle svetlomety a horizontálna línia masky celkom okato napodobňuje americký off-road. Okrem podobnej prednej masky sa na legendu ponášajú aj iné črty karosérie. Za všetko asi hovorí hranatý dizajn. Pozrime sa však „pod sukňu“ tohto modelu. Čínsky off-road Wey Tank 300 ponúkne stály pohon všetkých štyroch kolies, až trojicu diferenciálov s uzávierkami a nesmie chýbať ani redukčná prevodovka. Ideálne off-road náčinie, no nie?

Wey Tank 300
Foto: Wey

Od exteriéru sa presuňme rovno dnu a pozrime sa čo ponúka interiér. Aj v tomto prípade jasne vidieť inšpiráciu v inom pomerne známom automobile. Interiér totiž nápadito pripomína aj vďaka kruhovým výduchom klimatizácie Mercedes-Benz Triedy G. Kopírka Mercedesu však zostáva iba v sfére interiéru a pod kapotu sa rozhodne nedostal tak výkonný motor ako v prípade „Géčka“.

Foto: Wey
Cena veľmi nízko

Pod kapotou sa nachádza benzínový preplňovaný štvorvalec. Jeho objem dosahuje rovné 2 litre a ponúka pomerne sympatický výkon na úrovni 169 kW (230 koní). Motor spolupracuje na prenose výkonu s osemstupňovou automatickou prevodovkou, ktorá prenáša výkon na obidve nápravy.

Silné inšpirácie v európskych dizajnoch sa pre mnohé čínske automobilky stal akýmsi folklórom. Odhliadnuc na tento fakt však model Wey Tank 300 ponúkne vcelku zaujímavý balík do zlého terénu. V čom však čínsky model jednoznačne zdoláva svoje idoly, je cena. Cena tohto modelu sa vie hýbať v prepočte niekde na úrovni 23-tisíc eur. A to v porovnaní s Broncom alebo Mercedesom triedy G je rozhodne zlomková cena.

Wey Tank 300
Foto: Wey

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 213

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Wey
Predchádzajúci článokFord Bronco a víkendový roadtrip do talianskych Dolomitov
Nasledujúci článokVW ID.7 GTX Tourer: najvýkonnejšie kombi značky