Domov News Dartz ponúkne techniku Lamborghini a nevídaný luxus

Dartz ponúkne techniku Lamborghini a nevídaný luxus

Zdroj: Carscoops

Hovorí vám niečo značka Dartz? Ide o lotyšského výrobcu, ktorý predstavil bizarný automobil v hodnote viac ako 2 milióny eur a svoj základ zdieľa s Lamborghini Urus Performante. 

Na úvod treba povedať, že značka Dartz pochádzajúca z Lotyšska sa špecializuje na výrobu exkluzívnych SUV modelov pre bohatú klientelu. A práve v týchto dňoch sme sa dočkali odhalenia modelu s názvom Prombon Iron Diamond CLV. Vráťme sa však trošku späť v čase k modelu Lamborghini LM002. To dodnes môžeme s čistým svedomím zaradiť medzi tie najunikátnejšie automobily svojej doby.

Lamborghini LM002
Pomohli si neúspešným vývojom

Taliansky výrobca sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia rozhodol, že opráši svoje poznatky z vývoja vojenského špeciálu s názvom Cheetah pre armádu USA. Treba poznamenať, že tento vývoj bol pre automobilku pomerne neúspešný. Lamborghini si teda povedalo, že využije svoj vývoj a ponúkne zákazníkom aj v menej rozvinutých krajinách s horšou infraštruktúrou jedno z prvých luxusných SUV histórie.

A tu sa dostávame späť k výrobcovi Dartz, ktorý chce, síce neoficiálne, nadviazať na model LM002 práve s technikou od talianskeho výrobcu. Dartz uviedol v svojej tlačovej správe, že tento model by mal spájať robustnosť a odolnosť vojenského špeciálu s dynamikou športového vozidla. K tomu má pomôcť technika zo spomínaného Lamborghini Urus Performante.

Zdroj: Carscoops
Cena má svoje opodstatnenie

Vizuálne sa toto spojenie zdá ako veľmi nepravdepodobné, ale skutočne sa pod obalom skrýva technika od Lamborghini. Konkrétne ide o vidlicový osemvalec s objemom štyri litre. Preplňovaný je dvoma turbami a ponúkne maximálny výkon na úrovni 490 kW, respektíve 666 koní. Tieto hodnoty sa skutočne zhodujú s údajmi Urus Performante.

Minulosť značky Dartz bola úzko spätá s modelmi ako Mercedes-Benz GLS či Hummer H2. Nový model Prombon Iron Diamond by mal však priniesť oveľa viac, najmä čo sa týka technickej stránky. Cenovka tohto modelu by mala byť veľmi vysoko a atakovať hranicu takmer 2,5 milióna eur. Výrobca to však zdôvodňuje použitím vysoko exkluzívnych materiálov ako sú drahé kovy či koža z exotických zvierat.

Zdroj: Carscoops

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokTEST Hyundai i20 – sympaťák bez elektrifikácie
Nasledujúci článokPrepad akcií z 28 dolárov na 9 centov. Výrobca EV smeruje do bankrotu