Domov News Hyundai i30 má mnoho vylepšení, atmosférický 4-valec ostáva

Hyundai i30 má mnoho vylepšení, atmosférický 4-valec ostáva

Foto: Hyundai

Hyundai predstavil nový modelový rad i30, ktorý prešiel dizajnovou a technologickou aktualizáciou. Zmenami prešli všetky karosárske verzie – hatchback, fastback aj kombi, vrátane športovo ladenej výbavy N Line.

Vpredu bol prepracovaný vzor masky chladiča, podložka pod tabuľku s evidenčným číslom a kryty hmlových svetiel. V zadnej časti karosérií hatchback a kombi dostala chrómová vložka zadného nárazníka hranatejší vzhľad. LED predné svetlomety a zadné LED kombinované svetlá sú po novom súčasťou štandardnej výbavy. Vozidlo tiež ponúka 16-palcové zliatinové disky kolies s novým dizajnom.

Hyundai i30
Foto: Hyundai

Nový Hyundai i30 je k dispozícii s 12 farbami exteriéru. Sedem farieb je pre i30 nových: čierna Abyss Black Pearl, sivá Ecotronic Grey Pearl, červená Ultimate Red Metallic, oranžová Jupiter Orange Metallic, modro-sivá Meta Blue Pearl, zelená Cypress Green Pearl a modrá Sailing Blue Pearl. Medzi farby, ktoré sa opätovne dostali do ponuky, patria biele Atlas White a Serenity White Pearl, strieborná Shimmering Silver Metallic, sivá Shadow Grey a červená Engine Red.

Aktualizácia dizajnu pokračuje aj vo vnútri. Na palubnú dosku bola nanesená špeciálna farba, aby bola príjemnejšia a hladšia na dotyk, a stredový tunel je nalakovaný lesklou čiernou farbou. Čierny interiér je možné kombinovať so štyrmi modernými čalúneniami sedadiel: celolátkové, kombinované látkové a kožené, celokožené, ako aj kombinované textilné semišové a kožené.

Foto: Hyundai
Športová výbava N Line

Ešte atraktívnejší dizajn dodáva novému i30 športovo ladená výbava N Line. Vidno to na výraznejších prvkoch mriežky prednej masky. Trojité horizontálne línie v červenej farbe zdobia interiér z kože a textilného semišu. Po úplne čiernej farbe bol do vložiek bočných otvorov predného nárazníka pre model i30 N Line pridaný tmavý kovový akcent. Zákazníci si môžu vybrať medzi novým dizajnom 17-palcových a 18-palcových zliatinových diskov N Line.

Hyundai i30 disky kolies
Foto: Hyundai

Technológie konektivity v novom i30 ponúkajú zákazníkom viac pohodlia. Medzi nové funkcie i30 patrí štandardne dodávaná digitálna prístrojová doska s centrálnym 4,2-palcovým LCD displejom, tri nabíjacie porty USB typu C vpredu a vzadu, bezdrôtové aktualizácie máp Over-the-Air (OTA) a voliteľná, plne digitálna 10,25-palcová prístrojová doska.

Hyundai i30
Foto: Hyundai

Nový Hyundai i30 je teraz štandardne vybavený aj ďalšími bezpečnostnými prvkami balíka Hyundai Smart Sense. Systém autonómneho núdzového brzdenia pomáha predchádzať potenciálnym nehodám s prekážkami vpredu a vyhnúť sa im. Na bezpečnejšiu jazdu na diaľniciach slúži systém nasledovania jazdného pruhu, ktorý udržuje vozidlo v aktuálnom jazdnom pruhu, a inteligentný asistent rozpoznávania dopravných značiek upozorní vodiča zvukovým a vizuálnym upozornením, keď vozidlo prekročí povolenú rýchlosť. Upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách upozorní vodiča informáciou na prístrojovej doske. V príplatkovom balíku majú zákazníci možnosť doplniť bezpečnostné systémy auta o systém automatického núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo. Ďalší voliteľný bezpečnostný systém, asistent pre jazdu na diaľnici 1.5 udržiava počas jazdy odstup od vozidla vpredu, automaticky upravuje rýchlosť vozidla a udržuje ho v aktuálnom jazdnom pruhu.

Hyundai i30 interiér
Foto: Hyundai
Viac pohodlia

Nový i30 s ešte vylepšenými komfortnými funkciami bol navrhnutý tak, aby vyhovoval požiadavkám väčšiny zákazníkov. Do interiéru a batožinového priestoru boli pridané LED svetlá pre lepšie osvetlenie. Vďaka predným a zadným parkovacím senzorom – ktoré sú súčasťou štandardnej výbavy – sú vodiči varovaní, ak sa zistí prekážka pri pohybe auta vpred alebo vzad nízkou rýchlosťou.

Foto: Hyundai

K nižšej spotrebe paliva dopomôže pohonné ústrojenstvo s 48V mild hybridným systémom, ktoré podporuje spaľovací motor pridávaním elektrickej energie počas rôznych fáz jazdy, ako je štartovanie, akcelerácia a rekuperácia. Súčasťou ponuky ostávajú aj obľúbené motory 1.5 DPi (hatchback, kombi) a 1.0 T-GDi (všetky karosárske verzie). Začiatok výroby nového Hyundai i30 je plánovaný na apríl 2024 vo výrobnom závode Hyundai v Nošoviciach v Českej republike.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 24

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Hyundai
Predchádzajúci článokToto je nová éra áut BMW. Elektrické novinky dostanú zaujímavú vymoženosť
Nasledujúci článokSlováci, vyťahujte peňaženky. Nová Octavia má štartovacie ceny, prekvapí vás výbavou