Mercedes-Benz a Brabus už nejaký ten rôčik spolu kráčajú ruka v ruke. Brabus sa však teraz pohral s ich najnovším prírastkom a tom pick-upom triedy X.

Pri úpravách triedy X sa Brabus zameral v prvom rade na štýl. Aj vďaka tomu sa tento pick-up značky Mercedes-Benz môže pýšiť novou maskou chladiča, ktorá má svojim členením poukazovať a zvýrazňovať majestátne tvary tohto automobilu. Exteriéru taktiež dopomáhajú zvýrazniť sa aj nástavce usadené pod predným nárazníkom, v ktorých sú usadené LEDky pre denné svietenie.

Automobil taktiež obsahuje aj LED svetelnú rampu nad čelným sklom. Zadná časť pick-upu je najnovšie doplnená o štvoricu naleštených koncoviek výfukového systému. Poslednou exteriérovou úpravou Mercedesu-Benz triedy X sú 20-palcové kolesá Brabus Monoblock X s rozmermi pneumatík 285/45 R20.

Úprav sa dočkal aj interiér triedy X. Brabus však v súčasnosti ponúka pre tento model iba doplnky v podobe leštených kovov, nových koberčekov a hliníkových pedálov. Interiér však je pripravený na kompletnú prerábku za pomoci vybraných materiálov, ktoré si zákazník zvolí.

Skoro to až vyzerá tak, že úprav sa konečne dočkalo aj poháňacie ústrojenstvo. Navara, ehm, trieda X sa však nedočkala až takých dramatických zmien, akých sme pri tomto úpravcovi zvyknutý. Preplňovaný vznetový štvorvalec o objeme 2,3-litra vo svojej základnej podobe disponuje výkonom 140 kW / 190 koní a krútiacim momentom 450 N.m. Najvyšší možný výkon z tohto vozidla dostanete pri 3750 otáčkach za minútu. Základný štvorvalec bude len doplnený o elektrický modul Brabus D4 PowerXtra.

Táto úprava prináša zvýšenie výkonu o 15 kW, teda na finálnych 155 kw / 210 koní a maximálny krútiaci moment 510 N.m. Najväčšieho možného výkonu sa však už budete môcť dožadovať pri 3500 ot./min. Nové hodnoty prinášajú aj zlepšenie dynamiky triedy X a Brabus taktiež uvádza, že sa im podarilo aj skrátiť akceleračnú schopnosť tohto pick-upu. Mercedes-Benz triedy X v úprave od Brabusu dokáže z pokoja na hranicu 100 km/h vyraziť za 11,5 sekundy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOpel Corsa GSi: Zaslúži si niesť meno slávnych predchodcov?
Nasledujúci článokPeugeot 308 GTi sa pridáva na listinu emisných hriešnikov a jeho výroba bude zastavená!