Nissan má celkom pestrú históriu budovania policajných vozidiel pre japonské policajné oddelenie. Hovorím o modeloch Silvia, čierna a biela Fairlady ZS a samozrejme aj legendárny Skyline. Niektoré z nich boli štvordverové modely, ale existovali aj verzie GT-R na lapanie mimoriadne rýchlych kriminálnikov.

Japonská automobilka v tradícii pokračuje, a to konkrétne v prevedení Nissan GT-R R35. Túto krásnu mašinu dostalo policajné oddelenie prefektúry Tochigi. Tochigi je už dlhé roky miestom, kde sa spomenuté GT-R-ká vyrábajú. Továreň len prednedávnom oslavovala okrúhle polstoročie.

Aj napriek tomu, že tento model Nissan vyrába už viac ako desať rokov, jeho pohonná jednotka má stále výkon 565 konských síl. V kombinácii s pohonom všetkých štyroch kolies bude toto GT-R-ko serióznym dohliadačom poriadku v krajine vychádzajúceho slnka.

Svetelný stroboskop tak našich japonských priateľov môže pristihnúť aj pri tej najvyššej rýchlosti. A keby náhodou aj to bolo málo, tak sa stavím že tento Nissan nebude mať od výroby obmedzovač rýchlosti stanovený na 180 kilometrov za hodinu, ktoré majú jeho civilnejšie ,,odrody“ v Japonsku.

Tento model ako taký by mal byť stále jedným z najrýchlejších strojov na japonských verejných uliciach. Nissan GT-R sa ale bude hlavne využívať pri práci s verejnosťou v komunite, a preto to nebude len o meraní radarom. Aj keď sú údajne dôstojníci polície z auta veľmi nadšený (kto by nebol?).

Je to v podstate také nevtieravé zlúčenie kultúry, tradície a hrdosti tohto ľudnatého národa. Ako viete, na Slovensku sa to hemží policajnými radarmi v podobe Škoda Fabia, Volkswagen Golf či Audi A6 v tých športovejších verziách. Čo keby však mohla štátna správa čerpať s aktuálnych automobiliek, ktoré na Slovensku majú svoje zastúpenie? Nebolo by fajn mať Kiu Stinger vo výkonnej verzii?

Najviac pamätné policajné auto pre mňa napríklad stále zostáva Volkswagen Vento VR6, ktoré brázdilo ešte donedávna bratislavský kraj. Samozrejme dnešným cestným pirátom by zrejme nestačilo, ale bol to zážitok ho vidieť blikať v spätnom zrkadle.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia Niro: elektrická verzia oficiálne predstavená.
Nasledujúci článokMercedes-Benz EQC: elektrické SUV príde už čoskoro!