Automobilka zo Stuttgartu nenecháva nič na náhodu a pilne pracuje na najnovších projektoch rodiny EQ. Presvedčuje nás o tom aj najnovšia galéria zo Španielska.

Mercedes-Benz EQC bude prvým elektromobilom rodiny EQ. Rozmerovo by sme tento model mohli prirovnať k GLC-čku, no plne elektrický brat ponúkne pasažierom priestor o triedu vyššie.

Doby, kedy sme sa k špionážnym fotkách dostávali horko-ťažko sú už preč a dnes nám automobilky samé od seba servírujú fotky ich pripravovaných automobilov. Mercedes toho nie je výnimkou a ten nás opäť zaplavuje sériou fotografií z testovania elektrického automobilu EQC. Tentokrát zo slnkom zaplaveného Španielska.

Automobil bez fólie / maskovania ešte predstavený nebol a tak ostáva zahalený rúškom tajomstva, respektíve do modrej maskovacej fólie, ktorá je po bokoch automobilu doplnená o hashtag #switchtoEQ. Mercedes-Benz tvrdí, že do testovacích jázd je zapojených až 200 exemplárov. V zimných mesiacoch sa nemecká automobilka s týmto modelom šantila na snehu, dnes sa sústreďujú do Španielska, kde skúmajú klimatizáciuchladenie systému pre batérie pri vysokých teplotách.

Stuttgartská automobilka testuje svoju elektrickú novinku vo veľkom štýle. Okrem Španielska sa tieto automobily pozrú alebo pozreli aj do Fínska, Švédska, Talianska, Dubaja, USA, či Číny.

Samotný automobil Mercedes EQC vychádza z rady GLC a práve EQC sa stane prvým členom tejto elektrickej rodiny, ktorý vstúpi na trh. V porovnaní s „normálnym“, ne-elektrickým modelom sa očakávajú dizajnové zmeny ako vpredu tak aj vzadu, vďaka čomu elektromobil bude ľahko rozoznateľný.

Detailné špecifikácie sériového vozidla zatiaľ známe nie sú, no prototyp disponuje výkonom 300 kW, ktorý je prenášaný na obe nápravy vďaka dvojici elektromotorov. Batéria s kapacitou 70 kWh údajne tomuto elektrickému SUV umožní dojazd až 500 km. Taktiež je viac ako jasné, že okrem elektrickej SUV „stálice“ v podaní Tesly Modelu X si novinka zo Stuttgartu bude chcieť vyšliapnuť aj na aristokratickú automobilku Jaguar s ich modelom I-Pace.

Mercedes-Benz EQC je možné v Nórsku rezervovať cez oficiálnu stránku automobilky. Celosvetovo automobilka už zaregistrovala okolo 2 000 rezervácii. Kvôli veľkému záujmu boli rezervácie obmedzené na jeden automobil na osobu.

 

Is the Mercedes EQC the Rival to Crush Tesla? | FIRST LOOK

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotortrend.com
Predchádzajúci článokNissan GT-R R35 – nový ,,darček“ pre japonský policajný zbor
Nasledujúci článokNová Audi A1, vyzerá ako Fabia či Polo?!